Wpadłem na taki sobie pomysł, aby raz na miesiąc wypuszczać krótki żarcik rysunkowy na atarkę. Idealnie by było, aby dołączyli do mnie chętni graficy i muzycy - jeśli byliby chętni, to założenia są takie:
1. Grafika - w standardowym formacie, czyli (tryby basicowe): GR8, GR15, GR9, ewentualnie GR7. Jest możliwość wypuszczenia w produkcji kilku grafik - ale zasadniczo wszystko musi wejść do jednego pliku
2. Muzyka - w formacie CMC lub RMT, możliwe wykorzystanie innej od standardowej wersji CMC (wtedy poproszę o podesłanie pliku z edytorem lub po informacji mailowej - z repem z odpowiednio ustawionymi adresami)
3. Moim celem jest wypuszczanie oryginalnych plików graficznych i muzycznych co miesiąc, ale z braku takich - będę korzystał z różnych bibliotek
4. Jeśli mój pomysł jest całkiem "be" - poproszę o odpowiednie komentarze
5. Deadline na prace - zawsze do ostatniego dnia miesiąca, prace będą wypuszczane zawsze do 10 dnia kolejnego miesiąca
6. Ewentualnych chętnych proszę o wysyłanie prac na adres: sikor_soft@poczta.fm, z dopiskiem "comiesięczny rysunkowy żart atarowski". Najbliższy deadline upływa 31.01.2013
7. Przy "nawale prac" - roszczę sobie prawo do wyboru ich na dany miesiąc
8. Przypominam - praca ma być głupia i bez tekstu - taka jest idea tego comiesięcznego żarciku
9. Zapraszam do współpracy
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.