Przecież tak samo QMEG działa w trybie szybkiej transmisji z TOMSami np. (testowane z CA 2001 MultiDrive).
xxl napisał/a:zwiazane to bylo z bootowaniem z qmega (moim zdaniem niepotrzebne bo znacznie szybciej i prosciej jest z qmega wybrac "L" niz bootoeac z innego drive)
Ech... Gdy nie bootowało się z dowolnego napędu negowałeś potrzebę istnienia QMEGa i czegoś innego niż D1, bo nie miałeś takiej możliwości... Po testach i poprawce z użyciem emulatora sugerujesz, że Twoje ATR-y nie muszą się bootować z dowolnego Dx, bo przecież można wylistować pojedynczy plik QMEGiem i go uruchomić... Gdzie logika?
Wyobrażasz sobie grę dystrybuowaną na dyskietce, gdzie ktoś musi mieć najpierw możliwość wylistowania zawartości, żeby uruchomić pojedynczy plik? Sam uciekasz od DOS-ów, systemów operacyjnych, a tu sugerujesz, że QMEG załatwiał sprawę swoim "listerem" przecież i fix był z gruntu niepotrzebny, ech.
No i dodać trzeba, że już baaaardzo stare gry całodyskowe (tak, wiem, Twoje rozwiązanie to nie typowe "całodyski" sensu stricte) w ogromnej większości przypadków nie mają problemu by zabootować się z dowolnego napędu, działają w trybie szybkiej transmisji o ile napęd to wspiera, itp.
Naprawdę, zyskanie paru kilobajtów RAM (nie wiem ile dokładnie i pisze ogólnie, więc proszę nie czepiaj się ;) ) i granie muzyczki na pokeyu przy upiornie niskiej prędkości ładowania (żeby zdążyła trochę pograć? :P ) to jakiś obłęd na tę chwilę i koszmarny krok wstecz, właśnie kojarzący mi się z filozofią/(bez)użytecznością peryferiów znaną z C64.
Nie wiem czy to poza, czy faktycznie obecnie masz taki stan w głowie, ale kiedyś pytałeś ludzi co chcą otrzymać w ramach pierwszej konwersji. Ja zaproponowałem Knight Lore i miałem szczęście :) 2 konwersje nawet popełniłeś w wersjach VBXE...
A teraz zachowujesz się jak krzyżowiec, pisząc naprawdę dziwne rzeczy na forum, ignorujesz lub bagatelizujesz opinie koderów i użytkowników, gdy wytykają obecne mankamenty i potencjalne przyszłe problemy.
Tylko w takim razie po co ten wątek na forum, skoro wychodzi, że piszesz to niejako dla siebie, Twoje potrzeby spełnia najlepiej i jesteś pewien o słuszności tej dziwnej jak na ATARI w roku 2013 misji?