piszę tutaj, bo zaraz znów się ktoś przywali do mnie nie wiadomo za co
poszukuję opisów formatów plików z obrazami dla atari, atr, xex, xfd czy jakoś tak, i innych istniejących
szukałem...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Bałagan » formaty obrazów
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
poszukuję opisów formatów plików z obrazami dla atari, atr, xex, xfd czy jakoś tak, i innych istniejących
szukałem...
Hahaha. A gdzie szukałeś?
Polecam ta stronę: http://www.tinyurl.pl/?Bljik0bL
Podpowiem tylko, że znajdziesz go w 9 numerze "Seriousa". Opis dotyczy pierwotnych założeń formatu.
na samej gorze strony ktora wlasnie czytasz, masz linka do atariki. znajdziesz tam (choc moze przeceniam cie) opisy czesci wymienionych przez ciebie formatow plikow (nie koniecznie obrazow).
a wujek googiel lubi pytania i nawet odpowiada z sensem.
szukałem...
Myślę, że bezrobotny byłby wybitnym politykiem.
@dely: "szukałem" to czasownik "niedokonany", więc może być zgodny z prawdą - aczkolwiek wszystko wskazuje na "szukanie jelenia, który odwali całą brudną robotę" ;)
ide o zaklad ze on szukal temat po slowacku...
szukałem...
Proszę bardzo:
ATR - obraz dyskietki z nagłówkiem, stosowany w emulatorach
XEX - format pliku atari stosowany w emulatorach tożsamy z atarowskim plikiem typu com
XFD - obraz dysskietki bez nagłówka stosowany w emulatorach
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » formaty obrazów
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 60 zapytań