Witam
Dzieci przyniosły ze szkoły utlotkę o ogranizowanej zbiórce starego sprzętu elektro. Pomyślałem sobie, że taka firma może być źródłem sprzętu, który kochamy :)
http://utylizacja.pestar.com.pl/
Co o tym sądzicie ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Miejsca w sieci » Recycling sprzętu elektronicznego - potencjalne źródło hardware'u ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Dzieci przyniosły ze szkoły utlotkę o ogranizowanej zbiórce starego sprzętu elektro. Pomyślałem sobie, że taka firma może być źródłem sprzętu, który kochamy :)
http://utylizacja.pestar.com.pl/
Co o tym sądzicie ?
skontaktuj sie moze ze stowarzyszeniem Kompik- oni maja doswiadczenie w pozyskiwaniu sprzetu od takich firm utylizacyjnych
kukems - zapomnij że coś dostaniesz :)
A ja od takiej firmy utylizacyjnej sporo sprzętu pozyskałem, kilka Atarek magnetofonów i stacje dyskietek, raz nawet cały zestaw Commodore, ponadto sporo sprzętu z pod znaku Unitry.
Wystarczyło się dogadać z gośćmi którzy ten sprzęt odbierają.
Brat też dorwał Atari 130 + CA 2001 i kilka Joyów więc da radę. :D
ja kupuje takie rzeczy po 3zl za kg na skupie zlomu
Na jakim skupie złomu ? Tam większość to plastik jest przecież.
Blisko Leszna, w którym mieszkam, jest oddział Steny (duża sieć recyklingowa). Miała olbrzymie plany rozwoju (miała być swoistym centrum dla innych oddziałów), spaliły ona jednak na panewce. Jako powód podano olbrzymi procent złomu elektronicznego trafiający do zakładu bez żadnej wartości. Krótko mówiąc - co trafiało do Steny było już dokładnie wyczyszczone z układów scalonych. płyt głównych itp. Tak więc myślę, że teraz pomysł szukania czegość użytecznego w takim miejscu jest trochę spóźniony.... (biorąc pod uwagę ceny najgorszego niemal złomu na Allegro :P.....)
Na jakim skupie złomu ? Tam większość to plastik jest przecież.
teraz prawie na każdym skupie złomu jest sterta rtv w tym stare komputery
bo procesory i płyty główne, przynajmniej od PC są w cenie. Proponuję przejść się na złom i przeanalizować ceny. Niejeden by się tu zdziwił :D -
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Miejsca w sieci » Recycling sprzętu elektronicznego - potencjalne źródło hardware'u ?
Wygenerowano w 0.034 sekund, wykonano 57 zapytań