1

... ogólnie sugestia dla autorów.

Przyjmijmy pewną konwencję, która ułatwi życie wszystkim. Po pierwsze - wszystkie prace są prezentowane na ATARI, nie na emulatorze. W tym przypadku preferowana nazwa pliku to format 8+3 w czym zawieramy:

nazwa.ext
nazwa.txt(/doc/nfo/coś tam)

A nie:

nazwa.ext
info.txt

.... lub nie robimy czegoś takiego:

oto_wspaniala_zajebista_muzyczka.MPT
Info_diz.doc

... np. w przedostatnim przypadku z automatu muszę zmienić nazwę pliku "info.txt" na "nazwa.txt". Czyli - "muzyczka.cmc" zaopatrzona może być w plik: "muzyczka.txt". Mimo pozornego znaczenia może to znacznie przyspieszyć przygotowanie prac do kompo. Szczególnie na party_place. W całym tym zamieszaniu przypominam o skracaniu długich nazw plików, gdyż w przeciwnym wypadku jestem zmuszony skracać te nazwy według własnego uznania. Jest to w zasadzie pogłówna przyczyna opóźniania różnych spraw, co miewało poważny wpływ na czas rozpoczęcia konkursów.

Prace są podsyłane do Grey'a i jeśli sobie tego autor zażyczy, to mogą być odesłane do mnie celem testów na compomachine przed zlotem. Czas na testy mamy do jutra, wieczorem - jutro pakuję sprzęt.

Każda działająca praca otrzyma certyfikat "pin_ready" :D ;)-

Kontakt: pin@usdk.pl

2

Pin napisał/a:

Po pierwsze - wszystkie prace są prezentowane na ATARI, nie na emulatorze.

zdrowy rozsadek zwyciezyl. brawo.

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

3 Ostatnio edytowany przez Pin (2012-12-02 21:58:28)

Głupie komentarze napisz sobie na kartce, schowaj do koperty i zachowaj ją dla siebie.

EDIT:

Muszę tę dygresję niestety wtrącić, bo niestety nie mam poglądu na całość sytuacji jeśli chodzi o prace. Chodzi o prace w kategorii INTRO/DEMO. Jeśli praca koniecznie wymaga możliwości użycia "nielegalnych" rozkazów 6502c - proszę to do jutra (niedziela) zgłosić do organizatora.

Jeśli praca wymaga xBios to istnieje konieczność: dołączenia do pracy urządzenia zgodnego z biblioteką, lub/i określenia takowego i konsultacji, lub dostarczenia biblioteki do urządzenia organizatora (IDE'a/IDE+, Sparta FS (256/512B/sektor)), lub dostarczenia dyskietki w postaci boot 5.25"/3.5" dla stacji XF551/351.

EDIT:

Czy ktokolwiek z obecnych na party ma możliwość udostępnienia jakiegoś laptoka ze SIO2PC, windą i totalcommanderem z wtyczką do ATR Pajero?

Kontakt: pin@usdk.pl