witam
Pojawił się nagle dość nietypowy problem z klawiszem START w moim 130xe.W normalnym stanie zamkniętej obudowy komputera w trybie selftest klawisz start nie działa. Wszystkie pozostałe klawisze działają bez problemu. Po otwaricu obudowy sprawdzilem złącze klawiatury i wyczyscilem gumką wszystkie styki. Otwarty komputer wlaczyłem do basica i sprawzilem wszystkie klawisze - działają. włączyłem selftest i nie działa start.
Teraz UWAGA! klawiatura mocowana jest śrubkami z metalową blachą. PO dotknięciu i trzymaniu tej tylnej blachy i nacisnieciu START ---start działa normalnie. Wypróbowałem inną opcję odgiołem języczki kte dotykają do klawiatury i uziemiają niby te blache. START nie działa po uziemieniu nawet gdy dotykam blachy klawiatury. Reasumując. START działą tylko i wyłącznie gdy dotykam palcem metalowej blachy pod klawiaturą i nie jest ona połączona z blaszkami czyli umasowana. PYTANIE co się dzieje?
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.