Mam nadzieję, że nie płodze nowego wątku - przeszukiwałem stare posty ale niewiele znalazłem - liczę, że na starcie mnie admin nie zje za ewentualne powielanie wątków.
Jaki mam problem - otóż jestem szczęśliwym (albo i nieszczęśliwym) posiadaczem ataryny 1040 STfm która lat ma około 22 a nieużywana przeleżała w piwnicy lat około 16. Chciałbym ten zabytek reaktywować, mam sporo gier, mycha, joystiki i duperele - pograć sobie z moimi dziećmi i przywrócić dawne czasy. Jednak jest problem - coś jest spiertrącone - szukam kogoś kto pomoże mi to naprawi jeśli się da na co bardzo liczę. Próbowałem to rozbierać szukająć jakichś luźnych kebalków zimnych lutó itp ale po zdjęciu obudowy boje się w tym grzebać bo jest to jednak bardziej obudowane w środku i jako że nie jestem elktronik lepiej zdać się na kogoś jto potrafi.
Objawy są takie czy też wstępne diagnozy - najprawdopodobniej trafiony jest modulator telewizyjny. Nie mogę dostroić tv do odbioru - łąpię na kilku kanałach sygnał ale przez śnieg - na różnych telewizorach z lepszym lub gorszym skutkiem. Za czasów gdy to dawno temu używałem to dźwięk i obraz był jak talala.
Nie mam sprawnego monitora by sprawdzić czy to działa na monitorze - ale sygnał na wyjściu monitorowym jest - więc dlatego mam nadzieję, że to kwestia modulatora.
Potrzebna mi pomoc - kto potrafi w tym grzebać, albo zna kogoś kto potrafi, lub np ma przejsciówkę z monitora do tv lub sprawny monitor na którym mógłbym sprzwdzić swój komp - bo może to wcale nie modulator tylko jakiś moduł grafioczny czy coś tam jest trafione.
Bardzo prosze o pomoc.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.