Mam nadzieję, że nie płodze nowego wątku - przeszukiwałem stare posty ale niewiele znalazłem - liczę, że na starcie mnie admin nie zje za ewentualne powielanie wątków.
Jaki mam problem - otóż jestem szczęśliwym (albo i nieszczęśliwym) posiadaczem ataryny 1040 STfm która lat ma około 22 a nieużywana przeleżała w piwnicy lat około 16. Chciałbym ten zabytek reaktywować, mam sporo gier, mycha, joystiki i duperele - pograć sobie z moimi dziećmi i przywrócić dawne czasy. Jednak jest problem - coś jest spiertrącone - szukam kogoś kto pomoże mi to naprawi jeśli się da na co bardzo liczę. Próbowałem to rozbierać szukająć jakichś luźnych kebalków zimnych lutó itp ale po zdjęciu obudowy boje się w tym grzebać bo jest to jednak bardziej obudowane w środku i jako że nie jestem elktronik lepiej zdać się na kogoś jto potrafi.
Objawy są takie czy też wstępne diagnozy - najprawdopodobniej trafiony jest modulator telewizyjny. Nie mogę dostroić tv do odbioru - łąpię na kilku kanałach sygnał ale przez śnieg - na różnych telewizorach z lepszym lub gorszym skutkiem. Za czasów gdy to dawno temu używałem to dźwięk i obraz był jak talala.
Nie mam sprawnego monitora by sprawdzić czy to działa na monitorze - ale sygnał na wyjściu monitorowym jest - więc dlatego mam nadzieję, że to kwestia modulatora.
Potrzebna mi pomoc - kto potrafi w tym grzebać, albo zna kogoś kto potrafi, lub np ma przejsciówkę z monitora do tv lub sprawny monitor na którym mógłbym sprzwdzić swój komp - bo może to wcale nie modulator tylko jakiś moduł grafioczny czy coś tam jest trafione.
Bardzo prosze o pomoc.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury