WItam,
odzwiezam ten watek odnosnie kabla JTAG. Podobnie jak poprzednio pozyczylem sobie kabelek JTAG zarowno na LPT i na USB. Podlaczylem najpierw poprzez LPT ale oprogramowanie XIlinx pokazuje brak komunikacji miedzy CTPCI a PC, chcac sprawdzic czy kabel jest OK miernikiem chcialem sprawdzic napiecia na poszegolnych pinach Vref, TDI, TMS, TCK, TDO i pokazuje mi brak napiecia, czy to normalne przy wykorzystaniu kabla na LPT podlaczonym do LPT na PC.
Sprobowalem podlaczyc kabel na USB i tutaj miernik pokazuje mi wartosci ok 1.5V (na Vref). Kabel ten jest typu (ARM Multi-ICE20-pin) tak jak pokazuje to ten PDF a szczegolowa rozpiska pinow jest na stronie
http://www.amontec.com/amontec_jtagkey_flyer_pinout.pdf
wydaje mi sie ze taki kabelek tez jest OK
Drugie pytanie jakie powinny napiecia (zakres) aby byc pewny ze nie usmarze CTPCI, pytam bo na tym kablu jest zworka i jak zaloze to wartosc napiecia wzrasta do ok. 4.8V ?
Wszystklo to robie, bo odgrzebalem CTPCI, ktore lezalo sobie spokojnie od 3 lat nie uzywane w pudelku, i chcialem sprawdzic czy nadal dziala, i jakie zdziwienie ze po odpaleniu kompa sygnal z Videla dostaje monitor bo zapala sie dioda na zielono, ale mimo tego mam czarny ekran, odczekujac nawet dluzsza chwile nic sie nie zmiania zeby zaladowaly sie drivery nic to nie zmienia.
Dlatego podjalem probe z flashowania go do najnowszej wersji 1M, bo tam byla wersja z 2010 czyli 1E+. stad na poczatku watek opisana kwestia kabla JTAG
Czy jest mozliwe ze stary flash w CTPCI nie chce dzialac z najnowszym juz flashem w CT63 ?
Kroll
Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE