przepraszam, ale musze zapytać, trub i drac - znaczy gada sam ze sobą?
możesz zrobić listę kto zamówił i ile?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Side2 by Candle
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
przepraszam, ale musze zapytać, trub i drac - znaczy gada sam ze sobą?
możesz zrobić listę kto zamówił i ile?
ciekawi mnie tylko jedna sprawa, jak doszło do powstania SIDE, kto wpadł na pomysł i w jakich okolicznościach? i czemu cena jest dumpingowa?
prosze wytlumacz Twoje pojecie "pojecia cena dumpigowa" ?
to cena ( albo jej ogolny zarys) dla kolegow a atari area, ktora ledwo z nawiazka zwraca koszt czesci .
cena na swiat jest inna
@bezrobotny - Kierownika proszę o nie usuwanie posta - jako DRUGA osoba wypowiedziałeś się w wątku o powstawaniu SIDE. Tam masz trochę informacji. http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=8803
Tak parafrazując: Bezrobotny...użyj mocy...mocy funkcji szukaj....o tu...gdyby jednak niemoc Cie dopadła http://www.atari.org.pl/forum/search.php
Ja także chętnie zakupię jedną sztukę.
A wszyscy chwalą, to trzeba wyprobowac ten postęp :)
1szt. poprosze
I ja chętnie 1 sztukę przygarnę.
o to mi trochę wyjaśniłeś, to ja bym wziął 2 sztuki, a jak kasa będzie to i 3...
a można wiedzieć jaka cena na świat? SIDE1 chodziło po 160 pln + wysyłka o ile dobrze pamiętam...
Dżisas Krajst...boszesztymój... chłopie PRZECZYTAJ post #1 ... cena na świat to sprawa Lotharka a nie twoja .... chyba, że chcesz robic dumping ceny "na wejściu" ... czy Ty tak testujesz wytrzymałość Kierownika i czekasz na oklaski za "pomroczność jasną"
no trochę i moja ;) jak napisze to napisze jak nie to nie,
może czas zrobić listę, Kto ile zamówił?
Na glownej stronie atari area jest taki duzy banner z napisem "Lotharek". Jedno klik. Wybierasz w menu w lewej "Atari XL/XE". Drugie klik. Wybierasz z tego samego menu "Side 2". Trzecie klikniecie i jestes na stronie Lotharka, gdzie Lotharek publikuje cene w Euro:)
Dodam tylko, że odkurzyłem r0l0playera i w planach jest port na side, jak już przyjedzie. :)
Też jestem zainteresowany na pewno 1szt. Bo jak widzę, że VBXE miałby ruszyć to trzeba troszkę kaski uzbierać.
Muszę jeszcze raz poczytać wątek z SIDE bo tam coś było o aktualizacji firmware i jakoś lepszej współpracy z U1MB.
Obejrzałem z ciekawości na stronie Lotharka info i widzę tam osadzony z YT filmik co wrzuciłem zaraz jak otrzymałem SIDE. Zaskoczony (pozytywnie) jestem, że ktoś to wykorzystał - ale mnie to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, korzystajcie do woli :)
Teraz bym to lepiej nagrał bo statyw odkurzony i lepsze oświetlenie skompletowałem :)
co do lepszej wspolpracy z u1mb (czytaj: obsluga plikow .atr) to poki co (przynajmniej na tym forum) tylko info o tym ze "w toku rozwoju jest" bylo. chyba ze na atariejdzu cos ktos pisal?
poki co - jesli to jest mozliwe, to chyba dla jedynie waskiego grona wybrancow...
Ewentualnie czy przy starcie systemu wypisuje "Ultimate clock installed" czy "not installed" ?
Na czołówce i po wpisaniu ultime.sys informuje:
"Ultimate clock not present"
Bezrobotny - takiej listy nigd nie bedzie. za to grozi do 3 lat.
PANOWIE !!
PROSZE SLIJCE MAILE NA lotharek@lotharek.pl z wlasciwym tematem !
albo koordynuje projekt/produkcje albo czytam forum i sie zastanawiam.. prosze...
Na czołówce i po wpisaniu ultime.sys informuje: "Ultimate clock not present"
To nieciekawie. Spróbuj jeszcze uruchomić:
ULTIME.SYS /F
a potem TIME i TD ON żeby sprawdzić czy zegar tyka
Z deklaracją poczekam na opis zmian w SIDE2 w stosunku do pierwszej wersji.
Czy np. pierwszą wersję będzie się dało "przerobić" na drugą?
Moje Ultimate leży i czeka aż ktoś mi wstawi w podstawki wszystko co trzeba do tych zabawek...
Współpraca SIDE z Ultimate jest w finalnym stadium, tak z tydzień temu miało być już, ale FJC jeszcze coś poprawia (nie mam jak zajrzeć na AAge żeby sprawdzić status (firewall)).
Lotharek: widziałem obrazek SIDE II na Twojej stronie. Czy ten przycisk jest umieszczony aby po dobrej stronie karty ? (biorąc pod uwagę osoby praworęczne) .
Moim zdaniem dobrze, bo wtedy jakby cała dłoń trzyma carta a palcem wskazującym się naciska, także idealnie. Przetrenowane podczas zabaw z Final III i sprzętem "konkurencji" ;)
Oczywiście biorę 1szt,
zastanawiają mnie różnice side vs side2:
• SpartaDOS X cartridge (SDX)
• On Board Real Time Clock with appropriate driver inside SDX
• CF Card slot capable of handling 3.3V CF cards (that excludes microdrives)
Najbardziej mi się podoba ładowanie Atr-ów, mam nadzieję że będzie to z pod tego wspaniałego loader-a.
Moim zdaniem dobrze, bo wtedy jakby cała dłoń trzyma carta a palcem wskazującym się naciska, także idealnie. Przetrenowane podczas zabaw z Final III i sprzętem "konkurencji" ;)
Chyba masz rację. Zobaczymy w praktyce. Tak czy siak, to dużo lepsze niż przycisk od góry.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 15 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Side2 by Candle
Wygenerowano w 0.035 sekund, wykonano 45 zapytań