co ta konsola ma na ekranie?????
Ma jakas zaslepke ktora jest widoczna na dole po prawej na tym uszkodzonym zdjeciu. To wyglada jak jakies zabezpieczenie ekranu (przeslona)???? tak to ta sama oslona z glownego zdjecia ale zdjeta!!!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Ciekawostki na aukcjach
Strony Poprzednia 1 … 93 94 95 96 97 … 246 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
co ta konsola ma na ekranie?????
Ma jakas zaslepke ktora jest widoczna na dole po prawej na tym uszkodzonym zdjeciu. To wyglada jak jakies zabezpieczenie ekranu (przeslona)???? tak to ta sama oslona z glownego zdjecia ale zdjeta!!!
chodzi o główne zdjęcie popatrz na ekran,jest na nim jakaś klapka z napisem atari
http://www.atariage.com/Lynx/archives/h … index.html
To po prostu Lynx Sun Visor. Ech, żałuję, że nie mieszkam w Krakowie, bo to praktycznie komplet. :)
http://www.atariage.com/Lynx/archives/h … index.html
To po prostu TLynx Sun Visor. Ech, żałuję, że nie mieszkam w Krakowie, bo to praktycznie komplet. :)
mi napisał że za 25zł wyśle
oo jaki fajny Lynx, będzie ciekawie :)
Juz sie robi ciekawie 160zl. Pewnie z 380zl poleci?
poczekam i załatwie sprawę sniperem :D, nie wygracie :)
Heh, nie rozumiem sniperów :) Nie lepiej ustawić od razu kwotę max jaką chce się zapłacić? Za więcej niż chcesz/możesz dać i tak nie kupisz, więc jak ktoś Cię przestrzeli to żalu nie będzie. Ostatnio jeden taki ze mną próbował i co? I poległ :)
bo Dragunov go w ostatniej fazie zawiódł ;) na marginesie Wieczór, gratulacje z powodu udanego zakupu :)
btw. ze sniperem to był żart, sam nie używam i załatwiam sprawę manualnie na sam koniec aukcji.
a tu bardzo ciekawy sprzęt spod znaku Jabola:
http://allegro.pl/kolekcjonerski-tablet … 82132.html
Ale mi nie chodzi o snipera czy ręczne celowanie, bo na jedno wychodzi - po co w ogóle się stresować - ustawić swojego maksa i zapomnieć :)
A po to, że w przypadku braku minimalnej jest szansa nie windować zbytnio ceny ;)
Ale jak windować? Dyć da Ci minimalną najwyższą, dopóki Cię ktoś nie przebije. A jak mu będzie zależało to przebije. Jak podbije a Twój maks będzie wyższy to automatycznie odbije. A jak strzelisz na sam koniec, to możesz nie mieć czasu spróbować jeszcze raz. Więcej jak 450 i tak bym nie dał bo nie mogłem. Jakby mnie przebił, nie byłoby co płakać :)
No nie do końca tak to działa biorąc pod uwagę psychologię tłumu... ;)
A jeśli strzelisz swoim prawdziwym maksimum to co za różnica? Jakie "spróbować jeszcze raz"? :P
No to nie rozumiem - myślałem że to strzelanie na koniec jest po to aby przebić tylko troszkę i sprawdzić czy przebiło... Mi to rybka czy strzelę maksimum teraz czy potem.
A psychologia tłumu? Tłum mojego maksa nie widzi przecież :) Widzi minimalnie przebitą ofertę , ja dałem 450 od początku, wyskoczyło 301. High bidder spróbował jeszcze dyszkę i sobie odpuścił.
Gdyby Pan sniper strzelił sobie minutę przed końcem, to ja bym to zobaczył ale by wiedział, że dał za mało - miałby czas spróbować dyszkę jeszcze... dwie... I by wygrał :) A jakby był gotów dać 500 i od razu by ustawił to pewnie nikt by się z nim nie szarpał.
Chyba, że chodzi o to, że jak ludzie wcześniej zobaczą że ktoś ich przebił to zaczną próbować po dyszce , podnosząc cenę, a tak nie zdążą i skończy się minimalnym przebiciem. No ale jak widać ten miecz ma dwa ostrza :)
chodzi o to z tą psychologią zę jak twój max wynosił 200zł ,to jak ktoś cię przebije to wtedy skusisz się na 250
ja licytuje tego lynxa ,a gościu który wygrywa _.....k miał wcześniej maxa 100zł jak go przebiłem to miał 151
gdy znowu mu pojechałem to na 200 wskoczył,gdyby cena kup teraz wynosiła od początku 200zł to całkiem możliwe że ten gostek by nie kupił.
Otóż właśnie. Nie raz już coś sprzedawałem, KUP TERAZ znikało, bo ktoś zalicytował, a potem końcowa cena przekraczała i tak tę opcję :D
wieczor: chyba po prostu nie rozumiesz na jakiej zasadzie dzialaja aukcje... chodzi o to by kupic jak najtaniej. pojdz do domu aukcyjnego i zobacz w ilu aukcjach ktos na starcie wyskakuje "ze swoim maksem".
W domu aukcyjnym jak wyskoczysz z maksem to ten maks obowiązuje jako aktualna cena - na serwisie aukcyjnym to jest po prostu limit do którego ma iść automatyczne przebijanie - wyskoczy minimalna kwota która wygrywa
chyba pomyliles snipera z serwisem aukcyjnym...
wieczor, ustawianie "od razu" ceny max nie jest dobrym nawykiem kupującego. wystarczy, że sprzedajacy będzie miał cwaniaków podbijających sztucznie ceny.......
Jest przecież wiele "parametrów" mówiących o tym aby nie dawać wcześniej swojej max ceny.
Raz tak zrobiłem i zostałem wyrolowany - zgłosiłem do allegro i zrobili porządek.
Ja dałem swoje max, ktoś mnie przebił - jego oferta została odwołana, i ten odwołany podbił swoją ofertę do 1gr mniej niż moja - to akurat jest skur... na maxa.
Wielu sprzedających ma kilka kont ,z których jedno z kopertą wykorzystuje do badania maxa ,a póżniej odwołuje "niewiarygodnego kupującego z kopertą". Allegro wie o tym ,ale mają to w nosie bo wyższa cena=wyższa prowizja.
Strony Poprzednia 1 … 93 94 95 96 97 … 246 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Ciekawostki na aukcjach
Wygenerowano w 0.104 sekund, wykonano 14 zapytań