@XXL - nieee - ten, kto używa nielegali klaszcze u Rubika, bo ja w takim razie klaszczę do innego szatana :D
@Mazi - chodzi o zgodność plikową w dwie strony, czyli można uruchomić na FDD, można uruchomić na HDD, można uruchomić na SIO2coś tam. Na grzebieniu także można itd.
Wyobraźmy sobie teraz taką sytuację. Mamy VBXE, 65c816 i kartę Pasia, SIO2SD, Covox, Stereo, ktoś tam ma 1MB niezgodne z 130XE, a ktoś ma zgodne, mamy stację dyskietek CA2001, XF551, XL OS, DracOS, coś tam jeszcze, do tego dochodzi MapRam, RT Clock, Sparta DOS X, SIC!, .... i na koniec totalny brak kontroli nad tym wszystkim oraz tym, czego tu nie wymieniłem. Przychodzi teraz czas, że trzeba uruchomić program i wierzcie mi, że większość z was ogarnie skrajne poczucie bezsilności. Czasy magnetofonu będą niezwykle mile wspominane. Do tego zmierzam i wyłącznie mi o to chodzi (w moich postulatach), by uniknąć chaosu względnie w miarę możliwości. A możliwości jeszcze mamy i oby nie było za późno ;)
@Mazi - nie wykrzykuj więc pierdół, bo każdy może wrócić się do magnetofonu. W czasie kompo nie chodzi o wspomniany "czas", tylko o utrzymywanie namiastki zgodności z tym, z czym się da. Nikomu to nie zaszkodzi. Jeśli zaszkodzi - to proszę bardzo. Wspominałem bazylion razy, że chętnie zobaczę przełomowe demo oparte o nielegale, bo nie neguję tego - takie jednak jak na razie nie powstało. Sprzęt na taką okazję zawsze posiadam.
Kontakt: pin@usdk.pl