1 Ostatnio edytowany przez voy (2012-11-03 17:13:18)

Czy ktoś pamięta nazwę programu na PC do ulepszania osiągów monitorów kineskopowych? Za Chiny Ludowe nie jestem w stanie jej sobie przypomnieć, a swego czasu był to soft dość popularny. Potrzebuję go do wglądu do parametrów trybów mojego obecnego monitora LCD, a dokumentacja nie jest ultra-szczegółowa. :) Po latach przerwy uruchomiłem Amigę 1200 z BVision i BlizzardemPPC, a owe szczegóły (wyjątkowo drobiazgowe) potrzebne mi są do utworzenia profilu monitora w programie CGXMode w AmigaOS 3.9. Część trybów już mam utworzonych (głównie tych zgodnych z VESA), reszty brak.

Byłbym dozgonnie wdzięczny za podanie nazwy. :)

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

2

Jak znajdziesz to zapodaj na forum, bo jakos nie moge sobie wyobrazic "ulepszenia" trybow obslugiwanych przez monitor. Przeciez CRT nie mialy chyba zadnego biosu czy firmware ktory moznaby spaczowac?

3 Ostatnio edytowany przez voy (2012-11-03 18:11:37)

Może troszkę "poleciałem" ze skrótami myślowymi. Chodziło mi o monitory VGA, a program ten umożliwiał zmiany synchronizacji pionowej i poziomej, Pixel Clock, synchronizacji polaryzacji V i H i pozostałych parametrów. Nie jestem elektronikiem, tylko szarym userem i mogłem co nieco przeinaczyć, jeśli chodzi o nazewnictwo.

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

4

A może chodzi o UniVBE? Za czasów DOSowych właśnie tego używałem do "użerania się" z monitorem? Tylko, jeżeli to to, wygóglaj jakąs starszą wersje może, nowsze są raczej płatne.

I Ty zostaniesz big endianem...

5

Jednak to nie UniVBE, ale dzięki. Pamiętam, że tamten program był napisany pod Windows 2000 albo XP.

6

http://www.guru3d.com/content_page/rivatuner.html

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

7

Blisko, ale to jeszcze nie to. :)

8

PowerStrip

9 Ostatnio edytowany przez voy (2012-11-04 14:28:28)

Tak, to jest TEN program! Dzięki wielkie!

Temat do zamknięcia.