wieczor napisał/a:I teraz: masz HDD - ładujesz xBiosa dla HDD.
tak? pokalinka!
poprosze o takiego ktory dziala na SIDE. nie musi byc sparta, nie musi byc obslugiwany 512b sektor, ani 128b.
odpowiedz w stylu "napisz.se" - nie jest odpowiedzia na moja prosbe.wieczor napisał/a:xBios dla carta siłą rzeczy jest na karcie (bo może) więc nic nie ładujesz.
ale tych wersji xbiosa nie ma i niektore po prawdopodobnie nie powstana. moze bedzie obsluga maxflash, moze sic, a co z reszta? napisz.se?
Z tego co rozumiem to xBios jest wciąż produktem beta/under development więc może trochę za wcześnie osądzać czy będzie, czy nie. Na razie powstała wersja działająca na czymś tam.
A jeśli nie będzie obsługi innych urządzeń to xBios sam się wyeliminuje, bo umówmy się - tzw. normalnych userów jest jak na lekarstwo (a zwłaszcza używających SD/ED - ja już w starych dobrych czasach miałem dyski wyłącznie DD, a inne gęstości były tylko dla tak akurat sformatowanych całodysków), a 90% sceny używa różnych rozszerzeń. Więc albo xBios się rozwinie, albo się zwinie wraz z grami które będą go używać :)