Zanabyłem w drodze wyłudzenia oryginalną grę AVALONu... Dyskietka wygląda tak:

http://henku.ayz.pl/Smietnik/dyskietka.JPG

Są na niej dwie rysy na ostatnich cylindrach... Ki diaabeł? Ktoś popsuł czy to jakieś zabezpiecznie?
Po wytarciu dyskietki widać, że głowica nie jeździła po tych cylindrach, ale przecież LDW CA parkują sobie na ostatnim cylindrze... Ki diabeł? Nie chcę sobie rozwalić stacji... HELP!

2

Ja uważam że to jest uszkodzenie, takich rowków raczej nie robiono celowo bo mogłaby głowica po nich zawadzać.

3

Jest to super tajne zabezpieczenie stosowane przez Avalon w ostatnich latach istnienia.
Robocza nazwa to ID-10-T, a specjalny narzynacz do tych rowków (diamentowe ostrze haksaparalaksaiczne) jest w posiadaniu pewnego kolekcjonera z Bochni. Prenumeratorzy Tajemnic Atari dostawali takie dyskietki bez zabezpieczeń.
Istniały specjalne stacje służące do odczytu takich dyskietek, ze specjalnie profilowaną głowicą z przerobionej wkładki gramofonowej.

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

4

cylindryczne rysy są wynikiem długotrwałego użytkowania, jednakże ślady widoczne na nośniku niestety są uszkodzeniem mechanicznym, lub wynikłym z działalności urządzenia rodem spod Bochni - o czym mówi Syscall. Chodzi o ID-10-T, lub też ID-10-Ta (rewizja "a").

Kontakt: pin@usdk.pl

5

ID-10-Ten paradoksalnie - wersja angielska urządzenia spod Bochni.

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

6

I pewnie na dyskietke nagrano Mózgprocesor z Bochni

7

zanim ją sprzedam na allegro może Wam wypożyczę, żebyście mogli sobie nią strzelić baranka...

8

Eee... Strzelanie baranka? To pewnie konwersja takiej gry flashowej na niej jest: http://www.garfield.com/fungames/sheepshot.html
:D