jellonek napisał/a:no ale tu nie chodzi o ewolucje, tu chodzi o lans...
nie chodzi o to by bylo na to kupe softu - popatrzcie jak ludzie sie podniecaja quake1 na ct060 przegrzewanym do 100MHz.
chodzi tylko o taka podniete, a nie o uzytecznosc.
w swiecie "malucha" byc moze podobnie bedzie z 65816 - ale to sie dopiero okaze...
No mnie np zaje.biście jarało granie w Duke Nuken 3D na CT. Kilka lat temu postanowiłem sobie, że odświerzę tą grę ( bo w owych czasach uwielbiałem ją ) i złożę sobie starego Pentiuma aby w to pograć. Jak wyczytałem zapowiedź, że MiKRO robi port pod CT6x to zrobiłem w gacie po czym natychmiast napisałem do Czuby zamówienie ( CT miałem przed Falconem :) ) Uznałem że bardziej wolę grać w Duke'a na platformie F030 + CT63 :)
I co? I siusiak, nikomu nic do tego na jakiej platformie i w co ja osobiście gram. Tak jak i do tego, że u siebie w domu mogę przed zjedzeniem zupy nasrać do niej. Moja prywatna sprawa :D
Tak samo obecnie chcę kupić sobie FireBee do moich własnych, prywatnych, ubzduranych w mej głowie potrzeb, bo tak mi wolno.
A co do takiego quake'a na 100MHz to chyba przesadzasz o podniecaniu się, dla mnie przy tej mocy to on tylko dobrze chodzi. Do prawdziwego fruwania ( czyli tak jak quake powinien działać ) to mu chyba brak kolejnych ze 40MHz :P ( albo przepisania od nowa silnika, z hiper optymalizacją pod 060 :D ) Ale fakt, na forum jarałem się dopytując o kolejne MHz'ety w CT właśnie między innymi pod quake'a lecz niestety osiągnięty na CT max okazał się nie dać prawdziwych lotów tej gierce, a już po sieci żółwi niemiłosiernie :/
Cyprian napisał/a:falkon sralkon :)
Moc :D ( znasz jeszcze jakieś inne hasła? ;) )