Yerz - tak sobie pomyślałem w nawiązaniu do Twojego wątku http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=10512 - czy nie zechciałbyś zrobić płyty o dźwięcznej nazwie "16-bit coverage" (lub coś w tym stylu). Z tego, co tam piszesz -zgrywasz po jednym kanale, jak się domyślam - potem łączysz w tracki programowo...
Co mi przyszło do głowy? (chodziło już dawno, ale nie przeczę - brak zdolności). Stworzenie płyty z coverami znanych utworów z komputerów 16-to bitowych, ale zagranymi przez różne (podkreślam - różne) komputery 8-mio bitowe w standardowej konfiguracji, na przykład:
1. Atari - 1 POKEY + 1 brzęczyk (GTIA)
2. SPECTRUM - brzęczyk + 1 YAMAHA (chyba +-sy miały w standardzie)
3. C64 - SID
4. Inne (?) - standardowy układ
Składamy taki zestaw załóżmy 3 platform, ustalamy, że przykładowo LOTUS Turbo Esprit Challenge II ma 6 tracków (strzelam totalnie) - i po dwa podkładamy z odpowiednich platform (wybrane).
Jeśli dałoby radę - byłoby super. Chętnie można by zaprosić do współpracy także muzyków z innych scen (o ile się zgodzą i zechcą). Moje typy muzy to (wersje ST lub Amiga):
1. Lotus II lub III
2. Turricane 2 (zarąbista muza)
3. Stardust
4. Pinball Obbsesion (stół Aquanaut lub Turbo)
Inne? Chętnie posłucham.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje