Yerz - tak sobie pomyślałem w nawiązaniu do Twojego wątku http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=10512 - czy nie zechciałbyś zrobić płyty o dźwięcznej nazwie "16-bit coverage" (lub coś w tym stylu). Z tego, co tam piszesz -zgrywasz po jednym kanale, jak się domyślam - potem łączysz w tracki programowo...
Co mi przyszło do głowy? (chodziło już dawno, ale nie przeczę - brak zdolności). Stworzenie płyty z coverami znanych utworów z komputerów 16-to bitowych, ale zagranymi przez różne (podkreślam - różne) komputery 8-mio bitowe w standardowej konfiguracji, na przykład:
1. Atari - 1 POKEY + 1 brzęczyk (GTIA)
2. SPECTRUM - brzęczyk + 1 YAMAHA (chyba +-sy miały w standardzie)
3. C64 - SID
4. Inne (?) - standardowy układ
Składamy taki zestaw załóżmy 3 platform, ustalamy, że przykładowo LOTUS Turbo Esprit Challenge II ma 6 tracków (strzelam totalnie) - i po dwa podkładamy z odpowiednich platform (wybrane).
Jeśli dałoby radę - byłoby super. Chętnie można by zaprosić do współpracy także muzyków z innych scen (o ile się zgodzą i zechcą). Moje typy muzy to (wersje ST lub Amiga):
1. Lotus II lub III
2. Turricane 2 (zarąbista muza)
3. Stardust
4. Pinball Obbsesion (stół Aquanaut lub Turbo)
Inne? Chętnie posłucham.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.