1

Na razie luźno - określenie ewentualnego terminu, nie rozmawiałem jeszcze na ten temat z prezesową ogródków. Miejsce to samo, wrzesień 2013, terminy w ankiecie - myślę, że głosowanie może potrwać z miesiąc. Zasady i konkursy bym zachował jak w tym roku, ale nie obiecuję takich nagród - czy i jakie będą wyjdzie w praniu. Poprosiłbym także o ewentualny sponsoring jak w tym roku - jak/jeśli wybierzemy termin i porozmawiam z prezesową - ewentualne dalsze ustalenia. Nie wcześniej.

Sikor umarł...

2

Wybierz taki zeby bylo slonecznie ;)

3

albo deszczowy, to nie będą się rozłazić :)

Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM124 / SC1435
DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / LDW Super 2000 / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org

4

Przecież było słonecznie, dopiero wieczorem w sobotę zaczęło padać. mnie każdy z tych terminów pasuje.

8 bit rulez!!!

5 Ostatnio edytowany przez Pin (2012-10-04 20:54:00)

Pewnie przyjadę. Było zajebiście i muszę Ci Sikor podziękować za fajnie zorganizowaną pierwszą edycję 2k12!

Cała rodzinka zresztą dziękuje! :)

Kontakt: pin@usdk.pl

6

Pin a jak nagroda? cos na nią będziesz tworzył?

7

w planie muzaki na SillyVenture 2k12.

Kontakt: pin@usdk.pl

8

Jak na razie - widzę przeważa opcja ostatni weekend września. Za jakieś dwa tygodnie powinienem być w pobliżu - wstępnie się spytam o możliwość wynajmu...

Sikor umarł...

9

W takim razie wstępnie będę rezerwował ostatni weekend września - może mi nie wyleci z łba, mam teraz spore jazdy z bratem (ale to nieważne - wtajemniczeni wiedzą OCB).

Sikor umarł...

10

Dobra, czas wrócić do tematu powoli. W nawiązaniu do http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=10852 ogłaszam, że ostatni weekend września jest bez sensu, bo za blisko Silly Venture. W związku z tym rodzi się pytanie, czy bookujemy akiś inny termin, czy w tym roku odpuszczamy?

Sikor umarł...

11

nie odpuszczamy.
poczatek wrzesnia?

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

12

O! Ciepło będzie i ładnie. Będzie można spać na ławce w parku.

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

13

Nie wiem jaki jest sens oglądania się na organizatorów SillyVenture. Bez obrazy ale oni się na nikogo nie patrzą.
Poza tym w dzisiejszych czasach jak ktoś chce pojechać na 3 party w miesiącu to pojedzie...
Imho sikor obawy niesluszne, Wapniak we wrzesniu - juz sie wpisał w kalendarz. To silly zmienia terminy jak rekawiczki :)

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

14

Ponadto są to imprezy o zupełnie różnych profilach, więc nie widzę żadnego konfliktu. :)

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

15

Stary termin dobry.

oto koło :r przyp "pole 3,142857 * :r * :r przyp "l 2 * 3,142857 * :r przyp "i l / 360 powtórz 360 [np :i lw 1] już

16 Ostatnio edytowany przez wieczor (2013-03-01 21:21:02)

syscall napisał/a:

Nie wiem jaki jest sens oglądania się na organizatorów SillyVenture. Bez obrazy ale oni się na nikogo nie patrzą. (...) To silly zmienia terminy jak rekawiczki :)

Z tego co pamiętam to SV odbywa się tradycyjnie w okolicach Independence Day :) Tak było w 2010, w 2011 i będzie w 2013.

A w 2012 termin był inny właśnie z powodu oglądania się na innych (bo inne party było niedaleko) :)

To tyle kwestią formalności - a osobiście uważam że koniec września Wapniakowi ani SV nie zaszkodzi - to ponad 1.5 miesiąca odstępu, kto chce (i może) spokojnie pojawi się tu i tu ;) Jestem zwolennikiem trzymania się terminów, bo ludzie się przyzwyczajają a niektórzy swoje plany podporządkowują temu kalendarzowi. Grzybsoniada ( a w tym roku w zastępstwie Fortification) = majówka, Głuchołazy = lipiec , Wapniak = koniec września, SV = połowa listopada.

Zauważę też przy okazji , że polskie atarowe imprezy  rozkładają się w roku w miarę równomiernie - mniej więcej , co 2 - 2.5 miesiąca, więc chyba jest stabilizacja ;)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

17 Ostatnio edytowany przez syscall (2013-03-01 21:43:24)

wieczor napisał/a:

Z tego co pamiętam to SV odbywa się tradycyjnie w okolicach Independence Day :) Tak było w 2010, w 2011 i będzie w 2013.

Na jednym SV byłem (2004), i zdecydownie był to termin bliższy biegunowi zimna (grudzień( niż Independence Day. A w 2010 też chyba było w grudniu.

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

18

wieczor napisał/a:

Z tego co pamiętam to SV odbywa się tradycyjnie w okolicach Independence Day :) Tak było w 2010

SV2010 było w dniach 10-12 grudnia. Może to i Independence Day, tylko że nie nasz :P

KMK
? HEX$(6670358)

19

W zasadzie popatrzylem sobie na daty wszystkich SV i nigdy nie byly w jednym terminie. 2001 to chyba nawet bylo w Wielkanoc.  Wiec podtrzymuje co powiedzialem o rękawiczkach :)

20

chui z data sv. bede sie staral na obu byc, ale w wawie zawitac na sikorówke (i rocznice mikera) bedzie latwiej, niz na sv...

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

21 Ostatnio edytowany przez AS... (2013-03-01 22:44:02)

syscall napisał/a:

W zasadzie popatrzylem sobie na daty wszystkich SV i nigdy nie byly w jednym terminie. 2001 to chyba nawet bylo w Wielkanoc.  Wiec podtrzymuje co powiedzialem o rękawiczkach :)

a co ty tak się tego sv uczepiłeś???

22

No bo sikor chce przekladac termin party z uwagi na SV co jest wg mnie niepotrzebne. Niczego sie nie uczepilem.

23 Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2013-03-01 23:32:24)

Z powodu którego party przeniesiono zeszłoroczne z XI na XII?

24

Faktycznie widzę, że się myliłem co do stabilności terminu :) Miejmy nadzieję, że się ustabilizuje :D

@Vasco: http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=9909
Cyt: "Z uwagi na wspomniany termin Outline'a proponowana data SV2k12 to 7,8,9 Grudzień (Piątek-Niedziela) - czekam na Wasze opinie i nie ukrywam że liczę na Waszą pomoc."

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

25 Ostatnio edytowany przez Vasco/Tristesse (2013-03-01 23:54:58)

Aha, to nie wiedziałem/nie pamiętałem, że ktoś się tam wybierał albo chodziło o zagranicę, żeby dotarła.