cześć chłopaki i dziewczyny,

może mi Ktoś tu napisać jak robi się upgrade firmare urządzenia, na przykład na przykładzie SIO2SD? jak ten sam procek może służyć do obsługi urządzenia i jednocześnie jako urządzenie upgradeujące swój własny firmware?

2

To bardzo proste. Jest to opisane w dokumentacji np. Atmela. Szukałeś tam?

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

3

Cuda panie, cuda ... ;)

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

4

Odsylanie do dokumentacji juz przerabialismy. Nie dziala.

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

Dziwne, u mnie działa.

6

szukałem, ale nie znalazłem...

7

tia, nie dziala.

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

8

Ja to słyszałem, że się przez USB robi upgrade firmare.

Znalazłem też te firmare: jest tutaj : http://www.manta.home.pl/poland/en/aktualizacje.html

pomidor

9

Normalnie, przepisujesz ROM do RAM, działasz na tym przepisanym i aktualizujesz ROM (:D).
Electron ja myślę, że po Firewire będzie stabilniej, bo wolniej o te 80 Mbps.

10 Ostatnio edytowany przez SQT (2012-09-17 21:18:05)

A jeśli zdradzę koledze czego szukać, to co się stanie ? :D

11

Zada ci dodatkowe pytanie swiadczace o tym ze nawet nie zajrzal tam gdzie go odeslales.

Ja juz postulowalem, w imie resztek reputacji tego forum, zeby nie odpowiadac temu panu na nic i nigdy.
Niestety albo was to bawi albo jest jakies ciche przyzwolenie na takie zachowania. Kazdy ma prawo zadawac pytania, owszem, i kazdy ma prawo na nie odpowiadac - jednakowoz w tym przypadku nie ma z tego ani korzysci ani pozytku.

Howgh!

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

12

nie na temat, takie dysputy to z moderacją (elektrody?)...