Mam dzisiaj jakis c*** dzien (sory za slownictwo) i potrzebuje go chociaz dobrze zakonczyc jakims dobrym sensacyjnym filmem.
Nie musi byc nowy, ale cos dobrego.
Co mozecie polecic ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » Jaki film obejrzec
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam dzisiaj jakis c*** dzien (sory za slownictwo) i potrzebuje go chociaz dobrze zakonczyc jakims dobrym sensacyjnym filmem.
Nie musi byc nowy, ale cos dobrego.
Co mozecie polecic ?
mnie tam bawi w takich sytuacjach stare dobre kino z roku 1988, a zwie sie "Midnight Run" (Zdążyc przed północą), ale to raczej komedia kryminalna, niemniej mi osobiście poprawia nastrój jak nic na tym świecie ;)
filmidło przednie no i De Niro rozpierdala w pył...
kilka tekstów przeszło do klasyki kina, przykładowo:
- Ma Pan wydać z tysiąca?
- Spadaj menelu!
albo
- Wysoki czarny ?
- Nie , niski blondyn
- Tak to ten!
:D
Bitman dobre ;d
"Gorączka" Michaela Manna - arcydzieło kina akcji.
Z mniej oklepanych poleciłbym:
- "Phoenix" Cannona
- "American Gangster" Scotta
- "Dom zły" Smarzowskiego - aczkolwiek na odstresowanie raczej się nie nadaje.
- "Tajemnice Los Angeles" (L.A. Confidential) Hansona
- "Harry Angel" Parkera
- "Złodziej" Manna - klasyka lat 80tych
- "Bullitt" Yatesa - klasyka klasyki
- "Miami Vice" Manna
- "Rzeczy, które robisz w Denver będąc martwym" Fledera
Jest tez troche fajnych filmow Ferrary, Lumeta czy Lyncha, ale to raczej kino ciężkostrawne i nie dla wszystkich. To tyle na goraco. Co do "Midnight Run" to zgadzam się z Gepardem, relaksująca komedia, moge to ogladać w nieskończoność i zawsze mam niezły ubaw.
Mały edit: z czasów głebokiej komuny polecam jeszcze "Brylanty pani Zuzy" Komorowskiego z brawurową rolą Filipskiego.
jakims dobrym sensacyjnym filmem.
My z Hellbojem jesteśmy fanami Arnolda i Sylvestra. Więc oczywiście - "Expendables 2"
Niewątpliwie dobre kino na takie dni to: Zawód gangster (Rise of the Footsoldier).
Dzieki za prpopozycje.
"Expendables 2" widzialem, nawet OK.
Reszte z proponowanych propozycji postaram sie zaciagnac na kompa w najblizszym czasie.
Moj wybor wczoraj padl na "Sherlock Holmes: A Game of Shadows". Calego nie zdazylem ogladnac bo za pozno mi sie film sciagnal (na wsi mam tylko 2MB lacze). Ale tez calkiem niezly jest.
ze świeżutkich pozycji "polecam" Battleship. Nie ze względu na bycie arcydziełem, ale przez jedną scenę z końcówki filmu, która przerosła wyobrażenie wszystkich prócz scenarzysty. Można się pośmiać. No i mogę polecić Prometeusza aczkolwiek spodziewałem się więcej niż naciągania widzów, że to prequel do Obcego bo to nawiązanie wypada baaardzo słabo i jest na siłę, jakby pomysłu zabrakło jak te dwa światy połączyć.
W klimacie Sherlocka polecam już z czystym sumieniem Prestige. Zajebisty film.
Ink, zajebista bajka (nie animka) zawsze mi humor poprawia.
A może by tak książkę? Ostatnio wciągnęła mnie seria "Kłamca" Jakuba Ćwieka (nota bene gość jest z Głuchołaz ;) )
Prometeusza widzialem juz z miesiac temu i sie troche zawiodlem, chociaz zalozenia mial calkiem niezle. Battleship tez widzialem.
Ostatnio ogladalem serial Polski "Tajemnica ksiegi szyfrow". Nawet mi sie podobal, tymbardziej iz to jest o stronach gdzie sie urodzilem (luban) i znam te miejsca. Ostatnio tez ogladnalem cala serie "Ancient Aliens". Jak ktos lubi climaty ufo i starozytnosci to polecam.
A dla wszystkich, którzy nienawidzą wprowadzanego od kilkunastu/kilkudziesięciu lat (przynajmniej) Nowego Porządku Świata polecam ten film. Śmierć wszystkim bankom, a w szczególności Goldman Sachs i reszcie tym pierd...m decydentom, którzy zubożają nas każdego dnia.
Dla każdego kto oglądał Fahrenheit 9/11 pozycja obowiązkowa. Też nacechowana socjotechniką, ale nawet jeżeli tylko 10% z tego jest prawdą to mi to osobiście wystarczy żeby wyjść na ulicę.
http://video.google.pl/videoplay?docid= … &hl=pl
nie chce trolowac i rozpetywac burzy w szklance wody ale takie filmy to mocne upraszczanie rzeczywistosci
Takie filmy są bardzo potrzebne ponieważ nasza rzeczywistość jest mocno "rozkalibrowana" :) Skoro połowa społeczeństwa ogląda "M jak..." czy inne sitcomowe gnioty, to taki film też ma prawo bytu, choćby miał oglądalność rzędu 0,1% To nie jest upraszczanie rzeczywistości, tylko opowieść o rzeczach o których nie dowiesz się z TVN bo .... i tak nikt nie uwierzy i przede wszystkim nie ma czasu żeby poświęcić 2 godziny na to kto tu jest w końcu dobry, a kto zły. A gdzie w tym wszystkim własna analiza otrzymanych faktów i interpretacja powyższych.
Tak jak napisałem powyżej wystarczy mi ułamek prawdy z tego co widziałem + to czego się coraz częściej dowiaduję oficjalnie z różnych programów w TV i mam ochotę coś/kogoś* rozkurw...ć
*globalną instytucję/wpływowego, chciwego gnoja
zgodze sie z tym,ze ludzie sa w pewnym stopniu sterowalni, ale w kompletnej manipulacji nie ma, zbyt duzy chaos by nad tym zapanowac.
edit:skasowano
Nie trzeba ogladac takich filmow zeby widziec ze cos jest nie tak :)
A Jones robi biznes i emocjonalnie nastawia ludzi.
Spiskowe teorie dziejow zawsze mialy tyle samo zwolennikow i przeciwnikow.
Ja tam nie wierze w globalne agendy i inne NWO. Nie trzeba patrzec az tak daleko.
Prawdziwe gnoje są bliżej niż się wydaje .... Mogłbym napisac ale mnie zamkną :)
Nie zamkną Cię
Na ten przykład:) ja mam po prostu ochotę kogoś załatwić. Kogoś, kogo odejście przyczyni się do zmniejszenia tego syfu, który mnie otacza. (dla aktywnych mentalnie - nie jestem wtyczką PiSu :)))) )
Nie musi byc nowy, ale cos dobrego.Co mozecie polecic ?
Predator
Psy
Psy 2
Kobra
Mad Max 1,2,3
.....
mozna by tak dlugo wymieniac
na chu....we dni mi zawsze pomaga komedia "Goście Goście" z Jean reno.
jeśli chcecie być mistrzami riposty jak "Kepten Kyrk" to koniecznie obejrzyjcie ten serial:
Shatner robi miazgę :D niestety po 18 odcinkach zdjęli bo serial okazał się kontrowersyjny :D
"wzgórza mają oczy", zaczyna się ostro, a po tym jest już tylko coraz bardziej hardkorowo... to horror... podobno 2 część też jest mocna, ale nie oglądałem...
ciekawy jest też "cube", najfajniejszy jest chyba "cube 0"...
a taki "Krzyk" też mocne kino...
Cube to bylo mistrzostwo, What The f**k Up do konca, Cube 2 podnioslo to troche wprowadzajac element czasu i przestrzeni, moze troche niepotrzebnie pojawila sie otoczka... Ale Cube 0 spieprzyl wszystko niszczac cala tajemnice.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Jaki film obejrzec
Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 57 zapytań