Witam,
Czy ktos z kolegow moze zna firme ktora oferuje polaczenia VPN do Polski ?
Ogolnie potrzebne mi to jest aby wyjsc z adresem IP ktory jest zlokalizowany w polsce aby moc ogladac co niektore filmy online.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » VPN do Polski
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Czy ktos z kolegow moze zna firme ktora oferuje polaczenia VPN do Polski ?
Ogolnie potrzebne mi to jest aby wyjsc z adresem IP ktory jest zlokalizowany w polsce aby moc ogladac co niektore filmy online.
nie znam tego typu firm, ale moze zainteresuj sie jak najtansza wirtualka z nie krojonym laczem, aby tylko w polsce stala.
laczysz sie do niej przez ssh i albo stawiasz na niej proxy, albo uzywasz wbudowanego w ssh socks5 proxy (pod openssh to opcja -D wybranynrportu, pod putty chyba nazywa sie to dynamic proxy, po czym w systemie zmieniasz ustawienia proxy na localhost:wybranynrportu).
pod winda chyba nie da sie tego globalnie zrobic, chyba trzeba np. w ustawieniach przegladarki.
pod linuksami albo w ustawieniach desktopu, albo (jesli np. program nie ma wbudowanej obslugi socks5) uruchamiasz program z uzyciem polecenia "tsocks" ( http://linux.die.net/man/1/tsocks ) dajacego sie doinstalowac chyba w kazdym distro.
takie rozwiazania to ja znam, tyle ze z flash playerami one nie dzialaja (no moze nie od razu). Wiekszsc flash playerow nie da sie oszukac przez proxy ze wzgledu na to iz tylo inicjalizujace polaczenie jest robione przez proxy, a pozniej na strumien danych jest otwierane polacznie point2point. tunel na ssh jest nazwywany "biednym vpn'em" ale to tez socks5 proxy.
No niby mozna by bylo wykorzystac taki ssh tunel, ale trzeba by bylo lokalnie wypchac caly (ale to caly) ruch IP przez port tunela np uzywajac iptables.
e, jednak widze kojarzysz nieco temat - dokladnie, mozna to tez realiowac przez przepychanie przez transparent proxy (np. na jakims routerku), ale to juz wiecej z tym zabawy...
o co chodzi z tym brakiem obslugi flash?
odpalajac chrome przez tsocks, wszystkie procesy potomne (w tym libflash) maja ld_preload na tsocks, wiec powinno byc ok (sam problemu nigdy nie mialem, ale fakt - grubiej tego nie testowalem).
Tia, jestem linux/vmware & network admin tak wiec cos tam wiem ;)
Sprobuj np przez proxy ogladanc cos na Hulu.com. Ja mam vpn do usa wiec nie ma problemu bo pakuje caly ruch w tunel i jest ok (nie robie nawet split routingu). Szczerze mowiac nie probowalem z tsocks tylko zawsze ustawialem socket5 w configu chrome czy firefox.
Nie chce tez za duzo placic, a taka virtualne z nieograniczonym transferem to pewnie bym musial z min 100zl wydac.
Edit:
Z w3m'a z konsoli dziala z tsocks, ale z chromem cos nie tegos. Wyglada na to iz nie moze zaladowac blibliteki libtsocks.so:
ERROR: ld.so: object 'libtsocks.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
Jak sie wyspie to moze cos poprobuje.
tepsa miala taka usluge, ale nie wiem czy dla indywidualnych klientow.
tepsa (a teraz orange) to wola sobie 30zl za sama dzierzawe lini teelfonicznej (bez numeru telefonu), tak wiec wybrazam sobie ile by chcieli za vpn'a. Dla porownania za £11 (czyli ok 50zl) mam dzierzawe lini, numer telefonu, darmowe rozmowy na numery stacjonarne w weekendy i kazde popoludnie.
Pytales o firmy ktore to oferuja. Nie znam cen.
nie no spoko. taka tylko dygresja ;)
btw. potrzebny ci vpn, czy samo proxy wystarczy?
jak to drugie - http://www.xroxy.com/proxylist.php?port … ity=#table
Potestuje te proxy. Moze cos sie uda z tego wycisnac.
Dzieki
Jakiś cloud z polskim IP na godziny albo na stałe (OVH? biznes-host?) i OpenVPN? No chyba, że ma być gotowe do działania i z kolorowymi ikonkami na pół ekranu. :)
OVH ma chyba IP addressy z Francji.
Mozna tez i troche prosciej przez podmiane (dodanie) zmiennej to naglowka ktory wysyla przegladarka do servera www:
X-Forwarded-For -> jakis polski IP
Ale to nie zawsze dziala -> dziala na tvp.pl ale juz nie na ipla.pl
o, dobrze wiedziec
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » VPN do Polski
Wygenerowano w 0.030 sekund, wykonano 58 zapytań