Yo!
Moze mi ktos podpowiedziec jakie oprogramowanie korzysta z dodatkowych klawiszy F1-F4? Z guglowania niczego sie nie dowiedzialem, a chcialbym owe "eFy" przetestowac...
Dziąks! ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Klawisze F1-F4 a oprogramowanie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Yo!
Moze mi ktos podpowiedziec jakie oprogramowanie korzysta z dodatkowych klawiszy F1-F4? Z guglowania niczego sie nie dowiedzialem, a chcialbym owe "eFy" przetestowac...
Dziąks! ;)
Chyba żadne. No, chyba że Pinokio coś napisał...
Poza tym te eFy to w zasadzie klawisze kursora+jakieś przełączanie fontów, wyłączanie obrazu itp.
Tzn sorry - oryginalny OS atari obsługuje te eFy - też soft, nie?
Jurgi2 ma racje :)...
F1-F4 mozna sie tez pobawic pod Self Testem w OS-ie w wersji 1.02 :D
..poza tym owe klawisze przy KMK to istny CUD. Praktycznie w dowolnym miejscu np kopiowania, czy itp. możemy wyłączyć ekran; co przy KMK daje dla przykładu kopa o około 15kB/s przy odczycie. .. Chodzi o CTRL+F2. Poza tym; tak jak wspomniał JRG; kursory itp. Ja zastosowałem klawisze od Atari ST;- design mega róló! (...BeWu> choć Ty, z czego pamiętam masz 800xl :D :D );-
Yo!
Moze mi ktos podpowiedziec jakie oprogramowanie korzysta z dodatkowych klawiszy F1-F4?
F1 = help
F2 = option
F3 = select
F4 = start
F5 = reset
;) :lol: :D
Dziąks! ;)
Nie za ma co ... :D :lol:
P.S. Ktoś tam się burzył, że plik info do MENTAL AGE był napisany na PeCe - rozumiem zdumieć się parę lat temu.. ale teraz ?! :P
P.S. Ktoś tam się burzył, że plik info do MENTAL AGE był napisany na PeCe - rozumiem zdumieć się parę lat temu.. ale teraz ?! :P
W sumie nie lubie takich akcji. Tak trudno pisac tekst maks 38 znakow w kolumnie i przekonwertowac EOLe za pomocą emula?
Przeciez asciilogo Taquartu by sie nie zmiescilo :D
A no tak. Przepraszam....
ROTFL^3 !!! :lol: :D :) :P
Pin: dzieki!
Racja, mam 800xl, ale idac Twoim sladem mam juz w swojej 130XEF zaimplementowane (?) klawisze z eSTeciaka (vide: temat "Former techy at Atari Poland" - jest tam zdjątko).
Dracon: po niekad sluszny wywod - o klawiaturze Atari 1200XL (i nastepcow 1400 i 1450) mowiono i pisano, ze "zostala wyposazona w 9 klawiszy funkcyjnych" (cytat).
Funkcyjne rulz, ale niech ktoś przerobi Qmega, żeby je obsługiwał...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Klawisze F1-F4 a oprogramowanie
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 61 zapytań