Przewertowalem paypala (mam konto zweryfikowane i specjalne) i eBay (zakladalem konto jeszcze na amerykanskim) i kupa - nie da sie sprzedac bez podpiecia karty :P Jeszcze do tego podaja sprzeczne informacje ;) Tzn w pomocy paypala widnieje:
Jak uregulować opłaty z tytułu sprzedaży w serwisie eBay?
Obecnie nie ma możliwości uregulowania opłat z tytułu sprzedaży w serwisie eBay za pośrednictwem systemu PayPal.
Opłaty z tytułu sprzedaży w serwisie eBay można uregulować za pomocą karty kredytowej lub przelewu po zalogowaniu do konta eBay. Więcej informacji znajdziesz, klikając zakładkę Pomoc u góry strony serwisu eBay.
natomiast na stronie eBaya jak najbardziej zachecają aby automatycznie placic prowizje od sprzedazy za pomocą Paypala ;)
Tyle ze przy probie wybrania tej opcji przekierowuje do paypala i natychmiast prosi o podanie danych karty :P
Poniewaz mialem balance na eBay $0 a oplata za wystawienie aukcji miala byc $0.70, to nawet przelalem $2 z paypala do eBaya. Nic z tego - mimo to żada podania karty.
O zadnej platnosci za pomocą przelewu o czym pisal Paypal wogole nie ma mowy.
Moze byc jeszcze tak, ze czesc informacji - te ktore podawal mi paypal po polsku - dotyczy polskiego eBya, a ja probuje wystawic cos na amerykanskim...
Tak czy inaczej nie da sie. Jutro zloze wniosek o kredytowke.