mpg2 podoba mi się bo będzie można filmować na Falconie..
Szkoda że nie będzie obslugi mkv :P
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » SuperVidel sens zakupu :)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mpg2 podoba mi się bo będzie można filmować na Falconie..
Szkoda że nie będzie obslugi mkv :P
mkv to kontener i jego obsługa (bądź brak) to nie jest sprawa SuperVidela.
no tak ale sprzętowe dekodowanie MPEG-2 z SV to nie ugryzie aktualnych formatów wideo.
Więc DVD będzie dopalane sprzętowo a Youtube czy inne z MPEG-4 ASP, H.264/MPEG-4 AVC, H.263 będzie tylko obsługiwane software'owo.
Brak dopalania 3D jest miom zdaniem średnio istotny: w radku też leży odłogiem, a nawet gdyby nie leżał to za 10PLN możesz do pieca zakupić kartę która zje Radeona w CTPCI jak i ewentualne 3D w SuperVidelu.
Tym nie mniej, już po wyprodukowaniu, planowane jest dodanie kilku rzeczy:
- proste 3d (teksturowane wielokąty)
- sprzętowe dekodowanie MPEG-2
- rozszerzenie blittera o skalowanie
(oczywiście w miarę możliwości)
lepiej mieć dopalanie 3D niż go nie mieć. Dzięki dopalaniu ma sens portowanie gier 3D z obsługą SDL.
no ale skoro ma być to "proste 3d (teksturowane wielokąty)" to ja jestem za :)
SuperVidel ma 128MB Ramu, wiele tekstur i tak tam się nie zmieści, no ale zawsze coś.
jak poprosimy Mikro żeby nam dema TBLów przerobił to będą jeszcze szybsze :)
eee... pomysł średni żeby nie powiedziec kiepski ;) lepiej coś napisać oryginalnego i niepowtarzalnego na Falcona, bo zrobić jeden port to fajna ciekawostka, zaportować drugi raz fajnie ale szału nie ma a kolejne porty to jak uporczywe zieeeewanie z nudów...
kiepski pomysł to przeportować kiepskie demo z kiepską jakością :)
tutaj mamy świetne dema z lepszą jakością (frame-rate / 16 bit dzwięk) niż na Amidze. Z SV mogą one wyglądać jeszcze lepiej, jak dla mnie Mikro niech dalej portuje :)
a DHS na pewno przygotuje parę własnych produkcji na SV
To jak robimy koncert życzeń :) to też wolałbym o jakiś inny port a nie dopieszczenie obecnych pod SV. Po chulerę skoro obecne porty są świetne? :P
Z SV mogą one wyglądać jeszcze lepiej
no to by była juz kompletna przesada :) ale ja to zupełnie rozumiem, bo nawet 129 port zawsze będzie lepszy niż brak czegokolwiek i tu sie zgadzam.
jury, mam nieśmiałe wrażenie że wszystkie demosy powinny działać na SV z większym framerate niż na Videlu ze względu na szybszy dostęp do pamięci. no ale zobaczymy
Gepard ale to nie jest coś za coś, bo takie np. DHS nie portuje cudzych dem, a Mikro nie pisze własnych :) Jestem pewien że i takie i takie dema się pojawią.
@cyprian: jak to Mikro nie pisze własnych? :) to jakiś żart? :) Jest koderem w MSB i napisał m.in. demo i dwa intra do naszego (hard-)disk-mag'a :)
MOAI (na 4MB/030):
http://www.youtube.com/watch?v=UCtGDvYnxKQ
MENACE (na 4MB/030):
http://www.youtube.com/watch?v=P_dn6nx9 … ure=relmfu
A co do innych nowszych produkcji - spokojnie :) Jeszcze pół roku :P
pozdr :)
grey mój błąd,
moja myśl przewodnia była taka że chcemy więcej dem na SV, czy to autorskich czy portowanych
że chcemy więcej dem na SV, czy to autorskich czy portowanych
Hola, hola. Na razie to chcemy ( z wyjątkiem AS'a, hiehie ) po prostu SV :)
Wcześnie wyraźnie czułem :) że SV będzie już fizycznie w Falconach na SV 2k12, ale zaczynam już wątpić. Tym bardziej że z tą przedpłatą wychodzi jakaś lipa. Mam nadzieję to nie przeszkodzi w produkcji.
W tym tempie zbierania to nas koniec świata zastanie ;)
Nie ma się co dziwić ale żeby wyprodukować 130 SV trzeba niezłą kasę wybulić.
A widocznie nikt nie chce z własnej kieszeni taką kasę wyłożyć czy zapożyczyć się w banku i zysk włożyć w odsetki :D
Czy jest sens zakupu supervidel-a??
-Kto z naszych to kupuje???
A więc tak na stronie Nature jest 7 chętnych z Polszy więc pewnie tylu :P
Podobno wystarczająca ilość przedpłat to 80osób więc nadal brakuje 13tu :/
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » SuperVidel sens zakupu :)
Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 51 zapytań