@jellonek ja to widze tak:
Jest sobie jakiś gość/dzieciak - kupuje iPhona (bo to chyba od tego się zaczęło ale mogę się mylić).
Na świecie jest masa napaleńców na iPhona i też chcą go mieć. Jedni jednak nie mogą go posiadać bo kasa, inni bo niedostępny itp.
Szukają więc w sieci informacji na temat sprzętu, zdjęć, opini, recenzji (na temat tego sprzętu to będzie ciężko znaleźć rozsądną recenzje, bo każdy pisze pod wpływem emocji, chwili i podjarania że ma ten sprzęt).
Teraz wracamy do tego dzieciaka - kupił iPhona, przyniósł do domu i sobie myśli: "ale jestem zajebisty, zdobyłem iPhona a inni go nie mają, JEEEEE".
Po chwili: "Wezmę kamerę i nakręcę jak go otwieram, tak by inni mi zazdrościli i myśleli, że jestem cool i zajebisty gość bo mam ten sprzęt"
Kolejna chwila: "Nagrywamy unboxing, zdzieramy folie i jaramy się pudełkiem przez 5 minut. później jaramy się jakie to otwarcie pudełka jest super, kolejna rzecz to odłożenie iPhona na bok i oglądanie i jaranie się jakie to fajne rzeczy są w tym pudełku, jaka zajebista wytłoczka na telefon i na koniec jaramy się iPhonem, jaki to zajebisty."
Dalej: "Czas uruchomić iPhona - sprawdzamy czy bateria i pamięć w kamerze/aparacie wystarczy na ten cel aby się na pewno wszystko nagrało - po sprawdzeniu odpalamy iPhona i odrazu kisiel w gaciach bo się logo Apfel pojawiło! OOOOOOO ale super"
To tak w skrócie.
Mam jeden unboxing bardziej prześmiewczy nagrany z współpracownikami jak to nam serwery przywieźli - będzie nawet chyba w 3D a nagrywaliśmy by się ponabijać właśnie z unboxingów.
Jedyny sens może takiego unboxingu to jest to, że można czasem zobaczyć co w takim zestawie - więcej sensu chyba nie ma i jaranie się jakie to fajne pudełko, jakie to fajne kabelki i że jest instrukcja to jest po prostu śmieszne
Każdy może robić jednak co chce więc ja nikomu nie bronie ale też nie oglądam chyba, że szukam jakiegoś konkretu.