1

Czy mozna w cartridgu zastapic kosc EPROM (27C010 czyli 27C1001) ukladem Winbonda W27E010 (EEPROM)?

Wiem oczywiscie ze inaczej trzeba bedzie je programowac, ale czy docelowo w cartridgu mozna podmienic EPROM na EEPROM bez innych zmian w ukladzie?

I drugie pytanie: czy ktos sie orientuje czym sie roznią EEPROMy Winbonda: W27E010 od W27C010 od W27C01?
Bo ja patrzac na PDF'y stwierdzilem ze praktycznie niczym :P
A na stronie producenta nie ma juz o nich slowa, nie mozna ich wyszukac (pewnie sa juz od dawna obsolete).

Dzieki za pomoc.

2 Ostatnio edytowany przez stryker (2012-05-25 10:01:54)

Można
I z tego co pisze w pdf. To np. wersja 27C/E010 potrzebuje +14V do kasowania.
Ale to juz sprawa programatora....
A czemu nie wstawisz pamięci flash np. 29C/EE lub 39SF itp ?

"wszystko się kiedyś kończy......."

3

Dzieki.
Myslalem o flashach, o 29F010, ale tez nie bylem pewny co do kompatybilnosci.
Potrzebuję czegos taniego, dostepnego i w DIL'u i do zaprogramowania przez Willem (http://www.gotronik.pl/listy_ukladow/li … lem71.html)

W TME widze ze mają malo flashy z serii, ktore wymieniles, a jak juz cos mają to nie w DIL'u.

Ale dzieki. Sprawdze na ebayu jeszcze i w innych zrodlach.
Nie trzeba nic zmieniac w ukladzie zeby wstawic FLASH zamiast EPROM'u?

4

poki nie programujesz z poziomu carta - czy rom, czy flasz, czy eprom, czy eeprom - sa niemal identyczne. mozna je traktowac jako zamienniki.

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

5

W tme maja cały czas dostępne: 39SF040-70PHE ... nie są drogie (domawiają jak coś). Stosuje je w SIC'u.
Są 4Mbit... ale jako 1Mbit tez śmigać będzie. Oczywiście można tez dodać przełącznik.... i wtedy masz wybór...
No i nie wiem po ile ty kupujesz te pamięci ?

"wszystko się kiedyś kończy......."

6

Rzeczywiscie, zapomnialem ze moge uzyc 020 albo 040.
39SF020A-70PHE w TME wyjdzie mi  równo o 1/3 taniej niz 27C010-70-OTP, ktory kupowalem dotąd.

Dzieki za pomoc.