Na SV2011 wygrałem cartridge Atarimax 8Mbit, cart musiał niestety swoje odleżeć zanim znalazłem dla niego czas, wreszcie zachęcony Space Harrier'em i różnymi składankami gier postanowiłem coś w końcu na niego zgrać, niestety co bym nie próbował wrzucić (wszystko w wersji dla carta 8Mb) to zawsze podczas zapisu do banku 03 wywala mi error, podobna sytuacja ma miejsce kiedy próbuje założyć na carcie 'Test Cartridge' z programu testowego 'ATARIMAX Cartridge Tester 08152009', po takim błędzie cart jest błędnie rozpoznawany jako np. wersja 1Mb, lub 4Mb, po skasowaniu carta opcją 'Erase Cartridge', widać go ponownie poprawnie jako 8Mb. Na chłopski rozum wnioskuje, że cart ma uwaloną pamięć flash i mogę sobie co najwyżej z niego zupy nagotować :(, ale może jednak coś robie źle, lub przyczyną błędu może nie być sam cart tylko komputer, zwracam się więc z pytaniem do osób obeznanych z tematem, czy jest jakaś możliwość zaradzeniu temu problemowi? Jeśli ma to znaczenie to carta próbuje zapisać na Atari 800XE + 1MB + Qmeg + Sparta + stereo + sio2sd, zapisywałem tak przy włączonych jaki i wyłączonych rozszerzeniach.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.