Na początek kilka słów wyjaśnień:
Pamiętacie pewnie organizatora party w Koceranach;- Mariusza... i tu słów kilka na jego temat - otóż dostałem od w/w kompa do modernizacji- Atari130XE. Modernizacji podjąłem się wyłącznie dla faktu, że zainteresowany chciał mieć Atari, "interesował" się tym komputerem, miał ponoć do niego jakiś sentyment; ogólnie zależało mu na tym, by mieć 8bit Atari .... i co? Rozszerzyłem kompa za 50 zł; w ramach tej kwoty: wymieniłem GTIA, założyłem Stereo, dopaliłem do 320kB, gniazda audio (chinch/mini jack);- cena przystępna i niska wyłącznie dla faktu "pozyskania nowej postaci na scenie.
A teraz powiem do czego ten komp był przeznaczony:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17930762
acha: CENA 250 złotych.
...to szerszego komentarza nie wymaga;- rozszerzył kompa po to, by zyskał na wartości - czyli by sprzedać go drożej!!! Jak dla mnie - kurewstwo pierwsza klasa (Dely, przepraszam za słownik).
Załatwiłem mu również kilka Apple IIgs; i wymieniłem płyty główne na nowsze;- podobno wielki wielbiciel Apple'a;- sprzedał z marżą ok. 400%. ,...a byłem przekonany, że zbiera kompy niejako w celach ... "kolekcjonerskich".
Dely, temat ten Cię chyba dotyczy...
Sprzedał również Lizardowi Portfolio.... za 400zł (Foliak, czytnik kart bez kabla i softu, + RS232);- cena uważam - jak z kosmosu.
Sprzedał mi uszkodzone ATARI PC1 - utrzymując, że jest 100% sprawne (komp, bo kupiłem to ze śwadomością, że monitor jest uszkodzony); i co? PC 1 martwe jak trup. Więc wiedziony intelektem i kobiecą intuicją zwróciłem sprzęt, na co Mariusz stwierdził, że zna jakiegoś gościa który niegdyś pracował w serwisie Atari - i może to naprawić. Kompa przywiózł po jakimś czasie z powrotem - mówił że naprawiony. A ja myśle, że nikt go nawet nie otworzył.
Dla wyjaśnienia;- doskonale wiem, po co organizowany był zlot w koceranach:
BY ZAINTERESOWAĆ SCENE ATAROWSKĄ APPLE'AMI;- I BY SPRZEDAĆ PO HORYCH CENACH PRZYNAJMNIEJ KILKA SZTUK ... co już po części Mariuszowi się udało. Jesteem tego na 100% PEWNY.
Proponuję więc; całkiem serio;- olać PARTY W KOCERANACH, bo jest to człowiek, który jest dobrym "kolegą" jak ma dobry interes.
Uważam, że mam słuszne argumenty, by napisać coś takiego. Więc co wy na to???
JEŚLI KTOŚ MA INNE ZDANIE NA TEN TEMAT, TO ZAPRASZAM: 0693-808-170 (mój nr.)
...acha, jeśli ktoś popiera moje zdanie, a jest zarejestrowanym użytkownikiem na Allegro to niech wrzuci do aukcji (jak się da) jakiś link, czy nfo do posta na forum.