1 Ostatnio edytowany przez myretroworld (2012-05-07 21:21:35)

Witam...

Ponieważ jestem zmuszony zmienic miejsce zamieszkania tak więc na sprzedaż idzie to co jest w nadwyżkach... Z tego co pobieznie przejrzałem to mam na zbyciu:

- komputer Atari 800XL x 7
- komputer Atari 130XE x 1 (z tego co pamiętam to ma uszkodzoną pamięć)
- komputer Atari 65XE x 2
- komputer Atari 800 x 3 (w jednym brak kilku klawiszy ale działa)
- magnetofon XC12 x 2
- magnetofon 1010 x 4
- zasilacze

To tyle z Atari 8-bit. Zdecydowana część sprawdzona i działająca aczkolwiek wymagająca wyczyszczenia (obudowy).

Trochę sprzętu 16-bitowego: 1040STFM, 1040STE, 520STE, 1040ST... (przewaznie w pudełkach). Brak czasu na testowanie (jakos seria ST nigdy nie była mi bliska...)

Z pozostałych:

- ZX Spectrum 128K +2 (wersja szara)
- ZX Spectrum 128K +2A (wersja czarna) x 2
- ZX Spectrum 128K +3 x 3
- ZX Spectrum + x 2
- ZX Spectrum (gumiak) x 2
- ZX81
- Commodore C64 (wersja australijska)
- Commodore C64 (nowe i stare wersje obudów) x 4
- Amstrad CPC 464 (monitor kolor i mono) x 2
- Amstrad CPC 6128 (monitor kolor i mono) x 2
- Amstrad CPC 464 Plus (monitor kolor)
- Amstrad PCW16
- Amstrad PCW8256
- Amstrad NC100
- Amstrad NC200 x 3
- Amstrad PC1512 z monitorem
- Amstrad PPC1512
- Amiga 500 x 3
- Amiga 600
- Sega Mega Drive CD
- Sega Mega Drive (I/II)
- Sega Master (I/II)
- Nintendo NES
- Super Nintendo
- Sega Saturn
- Sega Dreamcast
- Sega Game Gear x 3

Część sprawdzona i działa. Dla reszty brak czasu...

Oraz inne "pierdoły":

- instrukcje obsługi
- różnego rodzaju podręczniki
- ogrom gazet (dla małego i dużego Atari)
- cała masa oprogramowania (w większości na kasetach - oryginały)
- kable
- joysticki
- itp.

Cena? Poniewaz w regulaminie jest napisane, że cena musi być to... hmmm... tak sobie strzelam 50000zl :)))

2

miejsce zamieszkania niestety daleko czyli gdzie.

jeslt mozliwosc kupienia konkretnego sprzetu a nie calosci?

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

3

daleko czyli UK ale to nie stanowi problemu - średnio 2-3 razy w tygodniu idzie jakiś transport do Polski:)
tak - można kupić konkretny sprzęt choć wolałbym w całości aczkolwiek nie jestem wybredny;)

a jakas rozsadna cena za calosc ?

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

5 Ostatnio edytowany przez Monsoft (2012-05-01 20:53:10)

UK a dokladnie gdzie ? Mieszkam w UK w poblizu Londynu.
Nie masz moze falcona na zbyciu ?

6

O ile nikt nie kupi całości, to chętnie przygarnę NC200 - za rozsądną cenę :)

800 XE + CA 2001; Portfolio; 1040 STfm; Lynx II
Psion Organiser II XP, LZ64; Series 3a, 3c, 5mx; Siena; Workabout; HP 95LX, 200LX, 620LX; Amiga 1200; Amstrad NC100, NC200; Game Boy Color
http://palmtop.cosi.com.pl -- nie tylko o Atari Portfolio

7

Przygarnąłbym ZX Spectrum 128K +2A oraz gumiaka, ale jaka cena? Tylko czy sprawne? Czy mają zasilacze?

8 Ostatnio edytowany przez Karlik (2012-05-01 21:43:39)

Jakbyś dzielił kolekcję, to byłbym zainteresowany coś ze spectrum (najlepiej +2 szare, ostatecznie inny) + jakąś działającą stację A 1050  (z kablami, jak możliwe).

9

Magnetofon 1010 w dobrym technicznie i wizualnie stanie. Tyle że pozostaje kwestia ceny.

Atari 800XE plus inne oraz pozostałe.

10

Jeżeli transporty do PL przejeżdżają przez Zieloną Górę okolicę, to ja byłbym wstępnie zainteresowany kolorowym monitorem do CPC 6128 - jeżeli sprawny, w dobrym stanie i zależnie od ceny. Mógłbym podjechać w stronę przejścia w Słubicach albo Zgorzelcu czy na jakąś stację benzynową bliżej ZG.
Chętnie bym też dowiedział się więcej o tych czasopismach, książkach i instrukcjach, do wszystkich platform z epoki.
Wziąłbym też zasilacz 220V do Atari 800/1050 czyli ~9V AC, może jeszcze 1040STF, ale nie FM i nie STE.

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

11

Niestety transporty jadą bezpośrednio do Wrocławia i nie ma możliwości jak na razie aby "zahaczyć" o coś po drodze:( Jeśli chodzi o gazety to: Antic, Analog, Atari User, Page 6 (New Atari User), ST Format... Z reguły komplety (lub prawie). Książki i instrukcje - to muszę przejrzeć, jakieś fotki mogę pstryknąć na szybko na jutro.

12 Ostatnio edytowany przez jury (2012-05-01 22:54:31)

To jak jakieś ST Formaty by ocalały po uicr0bee, to ja bym obaczył jakby nie udało się hurtem wszystkiego :)

13

Spoko... Dla ST mam jeszcze chyba ST User oraz ST Action.

14

jestem zainteresowany całością PW wysłany.

15

Monsoft napisał/a:

UK a dokladnie gdzie ? Mieszkam w UK w poblizu Londynu.
Nie masz moze falcona na zbyciu ?

Okolice Birmingham czyli w sumie blisko od Londynu - 2 godzinki:) Falcona mam ale dla siebie - nie na sprzedaż.

16

Szkoda :(
Jak bys mial nastepnego albo sie zdecydowal sprzedac to daj znac. Do birmingham mam jakies 1.5 drogi (by M40).

17

jak przez M40 to jeszcze szybciej - drugi zjazd na M5:)

18

Chętnie kupiłbym idealną 1050 w boxie :)

19

idealną w boxie (kompletną) to sprzedałem jakiś czas temu na Allegro - zostały bez boxów:)

20

A jedną Atari 800 na ile byś wycenił? :)

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

21

Witaj, myretroworld

Interesuje mnie spora część Twojej kolekcji. Mam niedaleko do Wrocławia.
Jeśli więc sprzęt tam trafi, to chętnie obejrzałbym go na miejscu i wtedy mżemy ustalić szczegóły finansowe.
Jeśli jesteś zainteresowany to podaj proszę numer kontaktowy np. na priv
Pozdrawiam
Radosław

22 Ostatnio edytowany przez darpajdp (2012-05-07 09:30:25)

Kupię 1040STE lub 520STE, jeśli jeszcze nie sprzedało się.

1088XEL i inne XL, XE, ST.

23

Witam

Jestem zainteresowany 520STE lub 1040STE w pudle, prosiłbym o zdjęcia

65xe 128kb;800XL Side2,u1mb, Sdrive Max;STe;MST1;MSTe,uSatan,Netusbee;MSTe;Falcon14MB;

24

Witam! Jeżeli sprawa aktualna i ceny nie są z kosmosu, chętnie zainteresuję się bliżej ofertą dotyczącą CPC 6128, najlepiej kolor.

25 Ostatnio edytowany przez arti77ad (2012-05-29 20:41:18)

O ile sprzęt jest sprawny :-)
Przepraszam za dublowanie wiadomości, ale nie widzę nigdzie opcji kasowania wpisu (co nie znaczy, że jej nie ma)...