Witam!
Ostatnio wpadła mi w ręce spora ilość DRAM-ów z odzysku, mam więc pytanko. Macie może schemat jakiegoś prostego testera DRAM-ów, którym mógłbym szybko sprawdzić pamięć?
Z góry dzięki!
Grzegorz
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » tester DRAM
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam!
Ostatnio wpadła mi w ręce spora ilość DRAM-ów z odzysku, mam więc pytanko. Macie może schemat jakiegoś prostego testera DRAM-ów, którym mógłbym szybko sprawdzić pamięć?
Z góry dzięki!
Grzegorz
Jesli pamiec sa do atarki to wloz ja (jesli masz podstawki) do plyty i zapusc tester pamieci.
W sumie to też sposób :) ( z tym, że wszystkie atari mam dziewicze bez podstawek pod ram-y, a i pamięci do testowania różne). myślałem o jakimś układzie np.: na avr-rze
Jedyne co przychodzi mi do głowy to opcja zrób.se
taaa - jeszcze musiałbym włączyć tryb żona off & praca pause :) niestety też nic nie znalazłem gotowego na sieci...
No nic, dzięki :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » tester DRAM
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 39 zapytań