1 Ostatnio edytowany przez grey/msb (2012-04-14 08:20:03)

Dear Brothers and Sisters... Mimo iż rzeczywistość zbytnio mnie nie rozpieszcza od czasu ostatniego SV zdecydowałem się kontynuować organizację międzynarodowej imprezy wszystkich użytkowników komputerów ATARI - od Atari 2600 po Jaguar'a i klony. W podjęciu decyzji na pewno nie pomógł mi fakt, iż tegoroczny OutLine nie odbędzie się tradycyjnie w okolicach Maja, lecz wyjątkowo... w Październiku. Wydaje mi się jednak, że cykl imprez SV zdobył już wystarczającą reputację i renomę, aby nie pozwolić jej zginąć. Z uwagi na wspomniany termin Outline'a proponowana data SV2k12 to 7,8,9 Grudzień (Piątek-Niedziela) - czekam na Wasze opinie i nie ukrywam że liczę na Waszą pomoc. Jeśli uznacie że termin tegorocznej edycji SV nie jest dobry - zapraszam Was JUŻ DZISIAJ na... SV2k13 :) Tak, tak, zapamiętajcie tę datę - 8,9,10,11 Listopad (piątek-poniedziałek). 11-go Listopada 2013 roku jest Święto, więc zaklepuję już teraz ten termin :)

Od przyszłego tygodnia zaczynam poważne przymiarki do SV2k12, lecz tylko od Was zależy jaki będzie tego finał. Czekam również na deklaracje poprzez mail'a od osób które chciałyby wziąć udział w compo (co na pewno podziała motywująco):

sillyventure@gmail.com

Z atarowskim pozdrowieniem,

Grey / Mystic Bytes

Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)

2

frasunek!

3

Grey! Zdejmujesz mi kamien z serca. Gryzlem juz paznokcie czy bedzie czy nie bedzie... Co do terminu SV2k12 - jesli nie ma innego wyjscia, to trudno i darmo, zrobie wszystko zeby byc. Ale moze jednak pierwsza polowa listopada dalaby sie wcisnac? :)

Niezaleznie od tego deklaruje swoj udzial w compo msx na 8-bit Atari (tym razem na pewno - RMT zostal w koncu poskromiony :) ) i o ile moja grupa sie zmobilizuje, to obiecuje im podklad do dema :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

4

grey: frasun, szacun etc!! :D

wieczor: zrobimy wszystko co w naszej mocy!

gep/lamers^dial

5

@wieczór: wolałbym Listopad ale tak jak pisałem - organizator Outline'a zmienił termin swojej imprezy na październik, a więc bardzo blisko terminu ostatniego SV2k11. Jeśli więc chcę powtórzyć sukces z ubiegłego roku zarówno co do ilości ludzi (ponad 100) oraz prac na compo - potrzeba trochę czasu pomiędzy imprezami. Wierzę, że dam radę :D

Dochodzą do mnie już pierwsze mail'e od Was, one strasznie mnie motywują do działania - będzie dobrze !!! Nie wiem czy na podobnym wypasie jak ostatnio, ale zrobię wszystko co w mojej mocy :D Jak mawiał Chuck z Dune na ostatnim SV2k11 - PANTS OFF !!! Zrobimy imprezę, której będą nam jeszcze zazdrościć koledzy z innych scen :)

ATARI 4EVER !!!

6

Choc na outline nie jedziemy to SV jak najbardziej. Grey, chlopie, rob meeting w tym roku. Jak pokazalismy w 2k10 to i w grudniu potrafimy sie dobrze bawic .

7

@mazi: no robię przecież wszystko aby SV2k12 stało się ciałem :) złapałem przysłowiowego "bakcyla" :P

8

Co do terminu SV 2012 - coraz więcej atarowców z Polski jest na stałe za granicą (w tym ja, oczywiście, inaczej przecież miałbym to gdzieś ;>). Termin bliżej Bożego Narodzenia (ot choćby tydzień później, 14-16.12) mógłby ułatwić nam zaliczenie party i spotkania z rodziną jednym urlopem. :)

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

9

To nie jest takie oczywiste :) Mi akurat pasuje najbardziej termin w pierwszej polowie listopada, bo na urodziny cory zjezdzamy z nia standardowo do Polski, a swieta spedzamy w Irlandii :) Wiec roznie to bywa.

A co do tych co na swieta zjezdzaja do kraju - oni tez raczej robia to w ostatniej chwili bo ile urlopu mozna wziac... Wiec dalej od swiat mozna z kolei wziac krotki 3 dniowy urlop, a i bilety tansze.

10

Grey, mi termin pasuje jak najbardziej, oczywiście będę! Deklaruję także swoją pomoc i wsparcie, szczegóły ustalimy na priv. Demo nie wystawię, ale kawałek nowego hardware - czemu nie? :)

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

11 Ostatnio edytowany przez grey/msb (2012-04-14 15:49:17)

@duddie: ok, super! zobaczymy jaki będzie feedback odnośnie edycji w tym roku. wątek jest tutaj zaledwie parę godzin a już są deklaracje prac na konkursy :) (grafiki i jedno demo). całkiem nieźle :D

update: ooops, przepraszam - dwa dema :D

Za, jak najbardziej. I oczywiście deklaruję swą pomoc :)

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

13

Super, termin ok.

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

14

grey/msb napisał/a:

już są deklaracje prac na konkursy :) (grafiki i jedno demo). całkiem nieźle :D

update: ooops, przepraszam - dwa dema :D

Muzyka, Grey, muzyka :)

15 Ostatnio edytowany przez YERZMYEY/HOOY-PROGRAM (2012-04-15 01:04:03)

Joł,

pewnie bym jakąś pracę przysłał - tyle czasu jeszcze zostało.
Ale obawiam się, że tym razem to jednak coś na ST/STe multichannel compo.
No i nie dam rady Falcona użyczyć do compotów, bowiem ów na razie nie funkcjonuje, a ja mam wystarczająco dużo roboty, żeby się jeszcze bawić w ponowne zbieranie całego softu po padzie 'dysku'.

Co do przyjazdu to nie wiem. Nie pamiętam, jak dotarliśmy tam poprzednim razem.
Widocznie zabawa była niezła.
Ale pociągi kosztują już takie pieniądze, że pan minister może się iść wypałować - ja nie korzystam. Strajk jednoosobowy.

Trzy najpopularniejsze w Polsce platformy 8-bit: Piwo, Wino i Wódka.
http://ym-digital.i-demo.pl/ - http://yerzmyey.i-demo.pl - https://soundcloud.com/yerzmyey
ŻADEN DOBRY UCZYNEK NIE UJDZIE BEZ KARY.

16

YERZMYEY/HOOY-PROGRAM napisał/a:

Joł,

No i nie dam rady Falcona użyczyć do compotów, bowiem ów na razie nie funkcjonuje, a ja mam wystarczająco dużo roboty, żeby się jeszcze bawić w ponowne zbieranie całego softu po padzie 'dysku'.

Co do przyjazdu to nie wiem. Nie pamiętam, jak dotarliśmy tam poprzednim razem.
Widocznie zabawa była niezła.
Ale pociągi kosztują już takie pieniądze, że pan minister może się iść wypałować - ja nie korzystam. Strajk jednoosobowy.

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/tr … omosc.html
A na lęk wysokości ...

17

gepard napisał/a:

wieczor: zrobimy wszystko co w naszej mocy!

Trzymam za słowo :) Na początek proponuję żeby usiąść nad konceptem - m.in. przejrzeć to, co było dobre :) Pamiętasz naszą rozmowę na ten temat ostatnio - acha i kontakt, kontakt :)

...chociaż tym razem, żeby zrobić muzyczkę na Atari ST, to chyba będę musiał kupić gitarę elektryczną z fuzzem. No chyba, że Pan Drewniak mi coś tymczasowo skołuje.

Trzy najpopularniejsze w Polsce platformy 8-bit: Piwo, Wino i Wódka.
http://ym-digital.i-demo.pl/ - http://yerzmyey.i-demo.pl - https://soundcloud.com/yerzmyey
ŻADEN DOBRY UCZYNEK NIE UJDZIE BEZ KARY.

19

W tym roku wypadają 20 urodziny od pojawienia się komputera Atari Falcon030. Z tej okazji do logo Silly Venture zostanie dodany subtitle Falcon 20th anniversary. Nie oznacza to oczywiście że impreza dedykowana jest głównie "sokołom", będzie jednak sporo miłych akcentów z tym związanych.

20

Falcony dla wszystkich uczestników? :D

21

Dobre wiesci, wchodze w to, z jakas muzyczka...

22

część maili już poszła, szukam motywacyjnego KOPA do organizacji SV w tym roku.

23 Ostatnio edytowany przez AS... (2012-04-16 16:55:17)

Grey,
tia, do mnie nic nie dotarło!
a chcę cos zrobić na Falcona, a w zasadzie to już robię :P

YERZMYEY/HOOY-PROGRAM napisał/a:

Joł,

Jak masz dużo roboty (założę się o 0,7 redlabla że mniej niż ja) to podeślij mi swoją kartę cf 8gb,a wójek AS zrobi Tobie piękne image i będziesz miał prawie wszystko co wyszło na Falcona (dema, gry, programy)...

Zresztą blisko Ciebie jest kroll, a ten to posiada jeszcze więcej na falcona niż wyszło :P

Więc yerzozwierzu jak coś o wysyłaj kartę do mnie(adres na priv) w domu załatwię temat, po zrobieniu image ze swojej cf przetestuję i odeślę.
p.s.
jak coś to mogę swojego Falcona 060 użyczyć do kompotów, nawet wszystko w nim działa :)

24

@as: sprawdź pocztę :D

w ciągu 7-14 dni będę wiedział na czym stoję. jeśli feedback będzie pozytywny (a na razie jest niezły jeśli wziąć pod uwagę mail'e) to SV2k12 stanie się faktem. w przeciwnym razie pozostaje długi weekend w listopadzie 2013.

pozdrawiam!

25

Proponuje kompromis w takim razie: SV 2k12 w grudniu A NASTEPNIE SV 2k13 w przyszlym roku w listopadzie :D