a takie tam...
to jest w ramach "co robiles przez swieta"
do skonczonego to temu jeszcze daleko, ale coz, swieta to tylko 2 dni i trzeba sie dzielic czasem z rodzina ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » heartlight vbxe
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
a takie tam...
to jest w ramach "co robiles przez swieta"
do skonczonego to temu jeszcze daleko, ale coz, swieta to tylko 2 dni i trzeba sie dzielic czasem z rodzina ;)
Bardzo ładne. Tak trzymaj, dobra robota.
Widać jak ktoś chce to można :)
Myślę, że w tym roku jeszcze coś się na vbxe pojawi.
Pod Altirrą wygląda fantastycznie ! Brawo !
A na żywo jeszcze lepiej :)
wrzućcie na yt... chyba, że to tylko dla "kumpli"
Kup VBXE :) Albo zainstaluj altirre
@bezrobotny masz poniżej chociaż zaskakujesz mnie za każdym razem - z pewnością nie pozytywnie.
http://www.youtube.com/watch?v=jrHMyfpyamc
toć kilka osób kupiło i produkcja stanęła... poza tym, ja nie wylutuje 5 40 nóżkowych scalaków z dwustronnej płytki... najlepiej jakby Ktoś się zajął produkcją i instalacją - to jest myśl!
dzięki,
a pamiętacie 1 numer tajemnic atari? na jednej stronie była mapa misji, a na drugiej 5 kartek A4 z cyferkami data w basicu... mój kolega to wszystko przepisał !!! i nawet się nie pomylił, to była gra jak ta... taka ciekawostka.
toć kilka osób kupiło i produkcja stanęła... poza tym, ja nie wylutuje 5 40 nóżkowych scalaków z dwustronnej płytki... najlepiej jakby Ktoś się zajął produkcją i instalacją - to jest myśl!
Nie ma to jak ocena sytuacji przez wszechstronnie zorientowanego człowieka.
MM: sory, ale dostaję już uczulenia ...
@ bezrobotny
Ktoś się zajął produkcją kolejnej serii, ale to trzeba wychylić nos poza forum, do którego się tak przyzwyczaiłeś by dostawać wszystko na tacy.
Przyznam szczerze ze nigdy nie kumalem tej gry :)
Taki trochę BoulderDash.
Ale muzyczki do niego to nie kojarzę - tej wspomnianej na AAge.
Candle, kiedy Ty masz na to wszystko czas?
Candle podłączony jest do urządzenia zwanego Atari rozszerzonego o własne rozwiązania i to podtrzymuje go przy życiu ;) Szacunek.
yyy, to gdzies jest wersja z muzyczka?
syscall, lemiel: podobne do boulderdasza w tym sensie, ze chodzi sie cosiem i zbiera inne cosie
rozne od boulderdasza dopiero troche na wyzszych poziomach, chociaz w wersji atarowkiej tego nie bylo zaimplementowanego
mamy np tunele ktore pozwalaja isc tylko w jedna strone, czy baloniki ktore wypychaja cosie w gore
jell: znajdz wersje na pc
a, widzialem... nie bralem jej pod uwage...
Mam to nawet przepisane z TA własnoręcznie, przez sąsiada albo kumpla z klasy. Nie pamiętam. Ale grać w to raczej nie grałem. Ot po prostu, mało grałem. Może poza Road Race. Wersji na PC nie widziałem.
nie no nie znalazłem tego preordera, help?
Dziwne, na wierzchu jest...
http://www.atariage.com/forums/topic/19 … er-thread/
hehh - nieźle to wygląda.
... jest kilka gier, co można by poddać lekkiemu tuningowi ;)-
Dziwne, na wierzchu jest...
http://www.atariage.com/forums/topic/19 … er-thread/
Ktoś z naszego kraju ma zamiar to to zamówić ?
Pięknie to wygląda te kolorki:) A wytłumaczcie mi jedno czy jak mamy zamontowane VBXE w Atari to czy jak dziala gra na tej karcie to czy procesor 6502 obsługuje kod gry czy całą robote odwala sama karta? I czy jak piszemy grę dla VBXE to czy używamy asemblera 6502 czy jakiegoś specjalnego dla tej karty?
z góry przepraszam za laickie pytania.
dzięki
Główną robotę wykonuje jak zwykle procesor. VBXE oferuje nowe tryby graficzne, własne ulepszone sprite'y i własną pamięć obrazu. Dodatkowo może wspomagać pewne funkcje związane z operacjami na ekranie - jakie: to zależy od załadowanego rdzenia. Takim defaultowym jest rdzeń FX, obecnie w wersji 1.24. A co może z nim zrobić za Ciebie karta najlepiej doczytać tutaj : http://spiflash.org/block/15.html - na dole są linki do programmers manual w dwóch językach. Właściwie z tym rdzeniem jest to pełnosprawny blitter, działający zupełnie niezależnie od procesora, przygotowuje on dla niego tylko listę rozkazów.
Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie aby napisać własny rdzeń, są one w pełni updateowalne i zrobić zamiast defaultowych featurów jakieś rysowanie albo coś :)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » heartlight vbxe
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 51 zapytań