Szanowni Koledzy,
Już odpowiadam na Wasze pytania/wątpliwości. :)
@tebe: serdecznie dziękuję za materiały, choć moi twórcy mają już praktycznie wszystko.
@grzeniu: raz jeszcze powtarzam, nie jest to żaden dowcip prima-aprilisowy. na najbliższym party można będzie we mnie zagrać (pierwszy etap jest już praaaawie skończony).
@inni: autorzy mojej osoby na 8-bitowe atari, są już znani pewnej, na razie wąskiej, grupie osób. ale niedługo myślę, że się ujawnią. nie ma tutaj żadnej tajemnicy. no, ale to będzie zależało od nich - jeśli będą chcieli pozostać anonimowi uszanujcie to.
Na razie ważne jest to, że wszystko jest na dobrej drodze. Wszystkie etapy są przygotowane (nawet w wersji rozszerzonej 16-bitowej), grafika zrobiona - choć cały czas trwają tutaj prace nad poprawianiem grafiki. W projekt został zaangażowany znakomity atarowski grafik - wirtuoz pędzla i myszki, który narysował grafikę od nowa. Żadnych marnych konwersji z C-64 ! Nad kodem pracuje jeden z najlepszych atarowskich koderów, dopieszczając kod do perfekcji i szybkości działania.
A wszytko po to, żebym wyglądał najlepiej na Atari w porównaniu z innymi 8-bitowymi komputerami. I tak drodzy Państwo będzie. Trzymajcie kciuki.
Aha, dodatkowo będę wymagał standardowego komputera Atari (64kB).
Pozdrawiam,
Ryszard
-