76 Ostatnio edytowany przez stryker (2012-02-29 23:26:44)

Epi pisz po polsku :-)

Co do Ide+ i Karinki to ruszyły. Jest błąd w romie.
Po wpisaniu poke $247,$81
Dzięki Draco :-) i czekam na patch'a ;-)

"wszystko się kiedyś kończy......."

77

Trzeba dodać, że błąd w romie karinki. Co do patcha, pod adresem $d819 jest taki kod:

ldx #'N
    ldy #<$e48f
    lda #>$e48f
    jsr $e486 ;pentv czyli jnewdevc

lda #$80
    sta $0247

Zamiast dwóch ostatnich rozkazów powinno być:

lda $0247
    ora $0248
    sta $0247

Tak wstępnie, nie bardzo jest gdzie te dodatkowe 4 bajty zmieścić. Oczywiście zawsze można coś wywalić, jak na przykład znajdującą się wyżej instalację urządzenia "N:" w CIO i związane z tym procedury. Może znajdzie się chętny na porządne zeźródłowanie całości i wprowadzenie poprawek, 2k to znowu nie jest tak dużo ;)

KMK
? HEX$(6670358)

78 Ostatnio edytowany przez stryker (2012-03-12 16:55:24)

W załączniku poprawione (przez Draco) rom'y karinki.

Post's attachments

maxifix.zip 5.07 kb, liczba pobrań: 28 (od 2012-03-12) 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.

79

drac030 napisał/a:

Może znajdzie się chętny na porządne zeźródłowanie całości i wprowadzenie poprawek, 2k to znowu nie jest tak dużo

Widzę, że chętny się znalazł ;). Dzięki!

80 Ostatnio edytowany przez jer (2012-03-12 19:21:43)

.

81

Jer... zrodel narazie brak ... Draco wywalił "N:" - twierdząc ze jak coś jest w SDX.

82 Ostatnio edytowany przez drac030 (2012-03-12 19:37:02)

Ano jest, nazywa się NUL:

SpartaDOS X User's Manual na str. 38 napisał/a:

NUL: is a device, that can accept any amount of data written to (not saving it anywhere), and, while reading from it, it can behave in three different manners:

'NUL:' or 'NUL1:' returns error 136 (EOF).

'NUL2:' returns an infinite number of zeros.

'NUL3:' returns an infinite number of random bytes.

Patch do Karinki, jak już napisał Stryker, jest prymitywny, ale na źródłowanie tego ROM-u po prostu nie mam czasu. Wyszedłem z założenia, że lepsze to niż nic.

KMK
? HEX$(6670358)

83

a co poprawia ten pacz?

84

ROM karinki

85

Jedną sztukę dostał Trub.
Tak więc można się w niedługim czasie spodziewać "małych" poprawek dla romu karinki.

86

a co się kroi? ;)

87

stryker napisał/a:

można się w niedługim czasie spodziewać

Powiedziałbym raczej "w swoim czasie"

bezrobotny napisał/a:

a co się kroi?

Jak powiedział pewien chirurg: "Kroi mi się operacja".

88 Ostatnio edytowany przez stryker (2012-03-25 01:38:04)

WD'ki można już w miare tanio kupic od chińczyka :)
1 szt. WD1772 02-02 - US (6,88 - 7 $) - (~23 PLN) + przesyłka
http://global.ebay.com/1pcs-WD1772-PH-W … 52406/item
http://global.ebay.com/WD1772-PH-ManuWD … 20226/item
Lub 5 szt. US $34.38 - (~113,42 PLN) z gratisową wysyłką http://global.ebay.com/5pcs-WD1772-PH-W … 22930/item

89 Ostatnio edytowany przez stryker (2012-04-05 16:04:35)

Wyszło takie coś:

http://stryker.pigwa.net/karin/karinmaxidrive/maxi.jpg

A tu więcej zdjęć: http://stryker.pigwa.net/karin/karinmax … age_01.htm

Testy nadal trwają....

90

Sliczne. Fajnie ze w ramach zmian usunales tez orginalne opisy . I ani mrumru o tym ze ktos to za ciebie zrobil PCB a ty wprowadziles tylko poprawki.  Stryker zrobil Karin . Chwala mu. ;) ;)

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

91

Zaxonie ;] chcesz rób dalej swoje wersje smd itd.... Sam pisales ze sprawe olewasz. Gdzie pisze ze ja jestem autorem ?
Na tych plytkach nie ma ciebie. Bo to sa jak juz ci wczesniej wspominalem prototypy. Nie ma tam nikogo wpisanego źle ci z tym ?? Jak kiedys ktos wyposci finał płytki to bedzie tam jebitny napis "Zrobił to ZAXON" ;]
A teraz jak chcesz pomoc to dorzuć sie do plytek prototypowych ;] lub zacznij testowac ;]

92

Wiesz, beszczelny jestes, narysowalem ci plytke, potem ja poprawialem wedlug twoich  zalecen, ty wprowadziles pewne zmiany  i nagle  trarara Stryker zrobil cos do Atari,  Alleluja !
Co do finansowania, sorry ,ale nie mam zamiaru .Wole to robic na wlasny rachunek.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

93

Jestes DEBILEM ;]
Obysmy sie kiedys spotkali "face to face" ....

94 Ostatnio edytowany przez zaxon (2012-04-05 22:34:26)

Fakt jestem DEBILEM,  zarwalem pare nocek zebys mial projekt, na kazde zapytanie z GG odpowiadalem, do tego wykupilem licencje na soft do plytek zeby ci gerbery wyslac. Fakt jestem debilem.

95

Anyway Starcie Tytanow, LOL ;)

96

Gerbery robilem sobie sam.
Licencje se wykupiles bo robisz tez inne "swoje" projekty ktorych jestes "autorem" ;] wiec nie pierdziel tu głupot.
Ja za to zadnych godzin nie stracilem przy tym ....fakt
Ale nic dales mi projekcik ktory tylko wziasc i sprzedawac wiec czemu tego nie robisz pajacu ?
Z mojej strony to byla ostatnia odpowiedz do ciebie.
Zablokuj sie tak samo jak na gadu ;] bos jest prosty czlowiek.
A moderatorow prosze o wydzielenie tego syfu .....

97

Cozs, licencje do diptrace kupilem bo uzywam programu a nie jak ty kradne, i kombinuje jak tu oszukac.
No ale to ja jestem debil i zlodziej i jeszcze dzieci kradne z kolysek

98

Mortal Kombat... Panowie dajcie sobie spokój, Wesołych Świąt :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

99

zax: troche przeginasz... toz napisal ze to tylko prototyp. w dodatku z tym "nie jak ty kradne" to o tyle niebezpiecznie jedziesz ze podchodzi to pod naruszenie dobr osobistych.

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

100

Jellonek, nie sadze zebym przeginal.  Robilem Strykerowi kilka wersji tej plytki (oj byl strasznie milutki na GG doradzajac co by jeszcze chcial) , on tez wykonal do tej pory 2 wersje prototypow , z obu usunal moje opisy ale rownoczesnie dodal swoje. Generalnie powinienem miec to  gdzies ale naprawde sie nad tym napracowalem i jest mi przykro ze koles to teraz traktuje jak swoje bo dorysowal pare elementow . Ja tylko chcialem zeby moj nick byl na PCB. Ot taki moj wklad w Atari. Oj glupi ja. No i Debil ;)