Epi pisz po polsku :-)
Co do Ide+ i Karinki to ruszyły. Jest błąd w romie.
Po wpisaniu poke $247,$81
Dzięki Draco :-) i czekam na patch'a ;-)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Karin Maxi Drive - problemy ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Epi pisz po polsku :-)
Co do Ide+ i Karinki to ruszyły. Jest błąd w romie.
Po wpisaniu poke $247,$81
Dzięki Draco :-) i czekam na patch'a ;-)
Trzeba dodać, że błąd w romie karinki. Co do patcha, pod adresem $d819 jest taki kod:
ldx #'N
ldy #<$e48f
lda #>$e48f
jsr $e486 ;pentv czyli jnewdevc
lda #$80
sta $0247
Zamiast dwóch ostatnich rozkazów powinno być:
lda $0247
ora $0248
sta $0247
Tak wstępnie, nie bardzo jest gdzie te dodatkowe 4 bajty zmieścić. Oczywiście zawsze można coś wywalić, jak na przykład znajdującą się wyżej instalację urządzenia "N:" w CIO i związane z tym procedury. Może znajdzie się chętny na porządne zeźródłowanie całości i wprowadzenie poprawek, 2k to znowu nie jest tak dużo ;)
W załączniku poprawione (przez Draco) rom'y karinki.
Może znajdzie się chętny na porządne zeźródłowanie całości i wprowadzenie poprawek, 2k to znowu nie jest tak dużo
Widzę, że chętny się znalazł ;). Dzięki!
Jer... zrodel narazie brak ... Draco wywalił "N:" - twierdząc ze jak coś jest w SDX.
Ano jest, nazywa się NUL:
NUL: is a device, that can accept any amount of data written to (not saving it anywhere), and, while reading from it, it can behave in three different manners:
'NUL:' or 'NUL1:' returns error 136 (EOF).
'NUL2:' returns an infinite number of zeros.
'NUL3:' returns an infinite number of random bytes.
Patch do Karinki, jak już napisał Stryker, jest prymitywny, ale na źródłowanie tego ROM-u po prostu nie mam czasu. Wyszedłem z założenia, że lepsze to niż nic.
a co poprawia ten pacz?
Jedną sztukę dostał Trub.
Tak więc można się w niedługim czasie spodziewać "małych" poprawek dla romu karinki.
a co się kroi? ;)
można się w niedługim czasie spodziewać
Powiedziałbym raczej "w swoim czasie"
a co się kroi?
Jak powiedział pewien chirurg: "Kroi mi się operacja".
WD'ki można już w miare tanio kupic od chińczyka :)
1 szt. WD1772 02-02 - US (6,88 - 7 $) - (~23 PLN) + przesyłka
http://global.ebay.com/1pcs-WD1772-PH-W … 52406/item
http://global.ebay.com/WD1772-PH-ManuWD … 20226/item
Lub 5 szt. US $34.38 - (~113,42 PLN) z gratisową wysyłką http://global.ebay.com/5pcs-WD1772-PH-W … 22930/item
Wyszło takie coś:
A tu więcej zdjęć: http://stryker.pigwa.net/karin/karinmax … age_01.htm
Testy nadal trwają....
Sliczne. Fajnie ze w ramach zmian usunales tez orginalne opisy . I ani mrumru o tym ze ktos to za ciebie zrobil PCB a ty wprowadziles tylko poprawki. Stryker zrobil Karin . Chwala mu. ;) ;)
Zaxonie ;] chcesz rób dalej swoje wersje smd itd.... Sam pisales ze sprawe olewasz. Gdzie pisze ze ja jestem autorem ?
Na tych plytkach nie ma ciebie. Bo to sa jak juz ci wczesniej wspominalem prototypy. Nie ma tam nikogo wpisanego źle ci z tym ?? Jak kiedys ktos wyposci finał płytki to bedzie tam jebitny napis "Zrobił to ZAXON" ;]
A teraz jak chcesz pomoc to dorzuć sie do plytek prototypowych ;] lub zacznij testowac ;]
Wiesz, beszczelny jestes, narysowalem ci plytke, potem ja poprawialem wedlug twoich zalecen, ty wprowadziles pewne zmiany i nagle trarara Stryker zrobil cos do Atari, Alleluja !
Co do finansowania, sorry ,ale nie mam zamiaru .Wole to robic na wlasny rachunek.
Jestes DEBILEM ;]
Obysmy sie kiedys spotkali "face to face" ....
Fakt jestem DEBILEM, zarwalem pare nocek zebys mial projekt, na kazde zapytanie z GG odpowiadalem, do tego wykupilem licencje na soft do plytek zeby ci gerbery wyslac. Fakt jestem debilem.
Anyway Starcie Tytanow, LOL ;)
Gerbery robilem sobie sam.
Licencje se wykupiles bo robisz tez inne "swoje" projekty ktorych jestes "autorem" ;] wiec nie pierdziel tu głupot.
Ja za to zadnych godzin nie stracilem przy tym ....fakt
Ale nic dales mi projekcik ktory tylko wziasc i sprzedawac wiec czemu tego nie robisz pajacu ?
Z mojej strony to byla ostatnia odpowiedz do ciebie.
Zablokuj sie tak samo jak na gadu ;] bos jest prosty czlowiek.
A moderatorow prosze o wydzielenie tego syfu .....
Cozs, licencje do diptrace kupilem bo uzywam programu a nie jak ty kradne, i kombinuje jak tu oszukac.
No ale to ja jestem debil i zlodziej i jeszcze dzieci kradne z kolysek
Mortal Kombat... Panowie dajcie sobie spokój, Wesołych Świąt :)
zax: troche przeginasz... toz napisal ze to tylko prototyp. w dodatku z tym "nie jak ty kradne" to o tyle niebezpiecznie jedziesz ze podchodzi to pod naruszenie dobr osobistych.
Jellonek, nie sadze zebym przeginal. Robilem Strykerowi kilka wersji tej plytki (oj byl strasznie milutki na GG doradzajac co by jeszcze chcial) , on tez wykonal do tej pory 2 wersje prototypow , z obu usunal moje opisy ale rownoczesnie dodal swoje. Generalnie powinienem miec to gdzies ale naprawde sie nad tym napracowalem i jest mi przykro ze koles to teraz traktuje jak swoje bo dorysowal pare elementow . Ja tylko chcialem zeby moj nick byl na PCB. Ot taki moj wklad w Atari. Oj glupi ja. No i Debil ;)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Karin Maxi Drive - problemy ?
Wygenerowano w 0.034 sekund, wykonano 64 zapytań