MisterBEEP zaglada na forum, angazuje sie tez w atarowskie projekty...
a tu wywiad:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Miejsca w sieci » fajny wywiad z czlonkiem forum
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
MisterBEEP zaglada na forum, angazuje sie tez w atarowskie projekty...
a tu wywiad:
jerzu :-)
"Wywiad z członkiem". Z yerzmyeyem jesteśmy na "Ty". ;D
"czlonek" hooy teamu ;)
Podobnie jak i goły pecet. W momencie gdy masz dostęp i umiesz na danym sprzęcie z odpowiednią częstotliwością bawić się membraną bzyczka, zagrasz wszystko. Pamiętam jeszcze dziś playery modułów na beepera w pececie - już na 286 to chodziło :) Ale osiągnięciem jest, że Spec z Z-80 tak potrafi (jak i Atari na GTIA :) )
Co tu jakieś farmazony wypisujecie. To wcale nie ja, nie mam pojęcia, o czym mowa.
To ktoś całkowicie inny.
Chyba pójdę pograć na fortepianie.
Nie wiedziałem, że "gołe" Spectrum tak gra...
Gra, ale zestawem dźwiękowym jest tu Z80 i ULA , więc czasu na resztę pozostaje niewiele. Dlatego zazwyczaj gry mają muzykę 'main title', jest coś tam na 'start game' i 'game over', ale po prostu nie robi się 'in game'.
Tzn. bywają, ale jak już są te ingejmy, to lepiej, żeby ich nie było.
Ale generalnie - nie ma rozpaczy.
Natomiast sprawa kończy się przy kwestii demosceny. W związku z tym, że newschoolowe dema to rodzaje 'teledysków' - ta odmiana działalności odpada na 'gołym'. Co można robić, to tylko oldschool, plus music-collections, plus slideshows.
I to już po prostu ból.
Na szczęście jeszcze przed pectrum, w 1981, wymyślili, by do szyny ZX81 podłączać interface AY, potem sprzedawali go z dodatkowym twisterboardem dopasowującym do Spectrum48. Od 1985/86 w jednolitym standardzie (fenks got).
No to się rozruszało. http://zxspectrum48.i-demo.pl/ay48k_demos.html
Co tu jakieś farmazony wypisujecie. To wcale nie ja, nie mam pojęcia, o czym mowa.
To ktoś całkowicie inny.
Chyba pójdę pograć na fortepianie.
Dobra, dobra. Przecież na pierwszym zdjęciu wywiadu wyraźnie widać że to Ty. To że przykryłeś sobie twarz sprzętem nie znaczy że to nie Ty! :P
Zaprzeczam temu oburącz.
Wszyscy wiedzą, że ja jestem łysy.
chyba nie na tej głowie... tu widać ta mniej toba kierujaca ;)
Bo Spectrum na żywo widziałem raz, ze dwadzieścia lat temu, czy było to 48k czy Plus już nie dojdę i bodajże pokazywane mi było pisanie jakiegoś programu a nie gry czy coś. Ale Bajtki czytałem, to AY obił mi się o oczy.
I jeśli to zżera całą moc procesora to tylko dla przyjemności zabawa, ale efekt jest powalający.
A to co słyszałem na GTIA to słabe było - chyba, że tylko do takich dotarłem.
Jellonek: Zaprzeczam tej głowie. :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Lemiel: Fear not, XXL wciąż pracuje. :) Na razie nie wszystkie engine'y są przeportowane. :)
@lemiel sluchales na prawdziwym atari czy na emulatorze (ktorym)
Czegoś polecanego gdzieś (gdzie nie wiem) przez Ciebie, wydawało mi się, że tu Software, Gry - 8bit » muzyka 9 kanalowa - edytor ale teraz słucham tych dwóch mp3 i jest niezłe.
Posłucham tego z Fandala na 65xe jak już skopiuję wszystkie swoje dyskietki do atr przez ProSystem (wolno mi idzie), więcej czasu nie mam.
Wszyscy wiedzą, że ja jestem łysy.
Cheba od zadu :)
lysy, chyba na kolanach... to przez to ciagle noszenie ponczoch...
MM: Kwestię, kto gdzie jest łysy, najlepiej omówić w bałaganie, gdzie offtopikowców zapraszam. Nie trollować, bo urlopy rozdane zostaną bez zbędnej zwłoki.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Miejsca w sieci » fajny wywiad z czlonkiem forum
Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 68 zapytań