1 Ostatnio edytowany przez bezrobotny (2012-02-12 18:41:23)

szybkie pytanko, gdy próbuję wystawić swoją aukcję która zakończyła się na polskim ebayu w ebay.com to automatycznie przekierowuje mnie na polską stronę i nie mogę wystawić na angielskim ebayu... Komuś się udało?

2

tak, ale dopiero jak poleciałem do Londynu.

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

3

Co to jest ng?
Skorzystaj z proxy po drugie wystawiając np na uk i dająć wysyłkę w świat to jest dostępna też pl, co szkodzi wystawić na pl i dać wysyłka w świat? Chcesz fiskusa uniknąć czy jak?

Odnośnie fiskusa to jest wiele czynników, jak np to że szukają oni HANDLARZY a nie płotki, tymi drugimi pewnie zajmą się jak złapią wszystkich tych pierwszych.

4

Wystawiasz na takim ebayu, jakie masz dane rejestracyjne na ebayu i paypalu. Skoro jesteś rezydentem Polski to wystawiasz na naszym z opcją wysyłki do innych krajów, wtedy aukcja pojawia się w wynikach wyszukiwania za granicą.

http://www.eim.ebay.eu/

5

Nie do końca tak jest. Należy wejść na ebay, na którym chce się wystawić aukcję, np. ebay.com, ebay.de, ebay.co.jp itd, następnie się zalogować używając swojego polskiego konta i wystawić aukcję. Pojawi się na bank na stronie, na której się zalogowaliśmy. Zresztą układ katalogów, grup na każdym ebay jest inny. Niektóre proponują opcję - np. ebay.com daje możliwość ebay UK visibility za pół dolca. Po zaznaczeniu aukcja pojawia się na stronie UK, pomimo wystawienia na .com. O tyle lepiej, że jeśli kupujący przeglądają po katalogach, to zobaczą nasz przedmiot. A zaznaczenie, że wysyłamy za granicę daje nam tylko tyle, że jeśli ktoś szuka konkretnego przedmiotu i wpisze go w polu Search, to wyniki wyszukiwania zwrócą także nasz przedmiot w grupie Available from International Sellers. (Najpierw pojawiają się przedmioty z lokalnej strony, na której szukamy, a poniżej jest grupa przedmiotów dostępnych na innych stronach ebaya).

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

6

tak sobie też pomyślałem, o tej wysyłce za granicę, ale jak wystawiam aukcję to nigdzie nie widzę opcji wysyłka za granicę, jest tylko wysyłka do kraju sprzedawcy czy jakoś tak.....

7

a sory, już znalazłem, dz.

8

wystawiłem sobie aukcję z przesyłką na cały świat, ale nadal nie widać jej na ebay.com, help?

9

Mamy zadzwonić do ebay spytać co się stało ?

10

tak

11

żartuję, może Ktoś walczył z problemem?

12

Zrób tak, jak opisałem parę postów wyżej i zadziała na bank, czemu wyważasz otwarte drzwi??

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

13

napotkałem na mur... ebay.com chce potwierdzenia trożsamości, np. poprzez podanie numeru konta... da radę to jakoś obejść?

14

Niestety nie da się tego tak łatwo obejść, żeby kręcić wały na ebayu trzeba się troszkę bardziej nakombinować.

15

Podaj numer konta, gdzie problem?
Nawet gdyby się dało to nikt na publicznym forum nie poda Ci możliwości obejścia tego - jak chcesz to możemy podyskutować o takiej usłudze face2face za odpowiednią opłatą.