Wyszło takie cos:
Gniazdo cart+eci.... zrobione z 62 pinowego ISA ;-)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » cart+eci z gniazda isa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wyszło takie cos:
Gniazdo cart+eci.... zrobione z 62 pinowego ISA ;-)
Wylutowanie slotu ISA z płyty głównej to po prostu ekhmm... bajka ;)
szybko idzie hot airem ;d
ale sa minusy , bez rekawiczek i swiezego powietrza nie podchodzic....
No i te 62p isa mozna kupic spokojnie na ebayu
Jest szybsza metoda niż "typowy" hot air.
Ostatnio użyłem "dużego" hot aira czyli opalarki - gładko i szybko, złącze wyszło całe :)
Jak chcesz to wydłubywać na większą skalę, to może opłaci się zrobić specjalną grzałkę?
Btw. To samo ISA przyda się do Jaga. Zrobiłbys mi kabelek? Tu jest opis złącza: http://img518.imageshack.us/img518/7052 … av2nm4.jpg (a tu pełny opis kabla: http://www.faqs.org/faqs/games/video-ga … i/jaguar/)
Wartościowy pomysł stryker!
Nowe sloty ISA kupowałem chyba w TME albo Multisorcie ze dwalata temu. Nie mam do odsprzedania, ale może jeszcze mają?
AdamK, ja mam takie złącze do Jaga, nowe, nielutowane. A i kabelek też mogę zrobić...
Duddie: a to ładnie poproszę.
Dawcą takiego gniazda mogą też być FamiComy - a dokładniej padnięte klony (szczególnie te na "glucie" - jako że praktycznie są "niereperowalne").
pawel dzięki wielkie za podsunięcie pomysłu :-)
Ostatnio trafiło mi sie kilka starych płyt :-)
Akurat od poniedziałku w Biedronce ;D jest promocja na Opalarki (więc sie spieszcie) i kosztuje tylko 37 zł ;-)
Faktycznie wylutowanie układu zajmuje chwile :-).
Potrzebne sa jeszcze grube rękawiczki :-).
Odpalamy grzałke na maxa i równomiernie przemieszczamy się końcówką prawie przy samych pinach - tak naprzemiennie. Po chwili zaczynamy lekko ruszać na boki złącze (cały czas podgrzewajac wszystkie styki) lekko je wyjmując po kilku dziesięciu sekundach mamy złącze w ręku :-)
Robimy to oczywiście na świeżym powietrzy :-)
Tutaj sa przykładowe fotki ze skończonej roboty :-)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » cart+eci z gniazda isa
Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 61 zapytań