Wyszło takie cos:
Gniazdo cart+eci.... zrobione z 62 pinowego ISA ;-)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » cart+eci z gniazda isa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wyszło takie cos:
Gniazdo cart+eci.... zrobione z 62 pinowego ISA ;-)
Wylutowanie slotu ISA z płyty głównej to po prostu ekhmm... bajka ;)
szybko idzie hot airem ;d
ale sa minusy , bez rekawiczek i swiezego powietrza nie podchodzic....
No i te 62p isa mozna kupic spokojnie na ebayu
Jest szybsza metoda niż "typowy" hot air.
Ostatnio użyłem "dużego" hot aira czyli opalarki - gładko i szybko, złącze wyszło całe :)
Jak chcesz to wydłubywać na większą skalę, to może opłaci się zrobić specjalną grzałkę?
Btw. To samo ISA przyda się do Jaga. Zrobiłbys mi kabelek? Tu jest opis złącza: http://img518.imageshack.us/img518/7052 … av2nm4.jpg (a tu pełny opis kabla: http://www.faqs.org/faqs/games/video-ga … i/jaguar/)
Wartościowy pomysł stryker!
Nowe sloty ISA kupowałem chyba w TME albo Multisorcie ze dwalata temu. Nie mam do odsprzedania, ale może jeszcze mają?
AdamK, ja mam takie złącze do Jaga, nowe, nielutowane. A i kabelek też mogę zrobić...
Duddie: a to ładnie poproszę.
Dawcą takiego gniazda mogą też być FamiComy - a dokładniej padnięte klony (szczególnie te na "glucie" - jako że praktycznie są "niereperowalne").
pawel dzięki wielkie za podsunięcie pomysłu :-)
Ostatnio trafiło mi sie kilka starych płyt :-)
Akurat od poniedziałku w Biedronce ;D jest promocja na Opalarki (więc sie spieszcie) i kosztuje tylko 37 zł ;-)
Faktycznie wylutowanie układu zajmuje chwile :-).
Potrzebne sa jeszcze grube rękawiczki :-).
Odpalamy grzałke na maxa i równomiernie przemieszczamy się końcówką prawie przy samych pinach - tak naprzemiennie. Po chwili zaczynamy lekko ruszać na boki złącze (cały czas podgrzewajac wszystkie styki) lekko je wyjmując po kilku dziesięciu sekundach mamy złącze w ręku :-)
Robimy to oczywiście na świeżym powietrzy :-)
Tutaj sa przykładowe fotki ze skończonej roboty :-)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » cart+eci z gniazda isa
Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 49 zapytań