eee Alledrogo to ogólnie przycina ostatnio, właśnie niedawno otrzymałem maila:
" Ostrzeżenie od Allegro: wysyłanie niechcianych wiadomości
Witamy,
Z naszych informacji wynika, że używałeś adresów e-mail uzyskanych podczas transakcji lub formularzy, umożliwiających nawiązanie kontaktu z innymi Użytkownikami Allegro do przesyłania informacji o charakterze reklamowym, promocyjnym lub innym niezwiązanym z realizowanymi przez Allegro transakcjami. Sygnały o tym dotarły do nas od adresatów tych wiadomości.
Przypominamy, że wysyłanie niechcianych wiadomości do osób, które nie wyraziły zgody na ich otrzymywanie, traktowane jest jako spamming. Dotyczy to zarówno wiadomości o charakterze reklamowym, jak i wiadomości zawierających treści niekomercyjne, w tym również:
zaproszenie do korzystania z ofert;
propozycja zakupu przedmiotów poza serwisem Allegro;
propozycja zakupu przedmiotów niedopuszczonych do sprzedaży w serwisie Allegro;
wiadomości, mających na celu zniechęcanie Kupujących do korzystania z ofert innych Użytkowników;
tzw. łańcuszki internetowe.
Więcej informacji na ten temat znajduje się w Pomocy Allegro: Pomocy Allegro.
Chcielibyśmy kontynuować współpracę z Tobą, dlatego prosimy Cię o przestrzeganie zasad Allegro w przyszłości. Z góry dziękujemy.
Jeśli masz wątpliwości i chciałbyś odpowiedzieć na ten e-mail, skorzystaj z poniższego odnośnika do formularza kontaktowego:
http://www.allegro.pl/contact/bwcontact.php
Uwaga: kontakt w inny sposób niż poprzez powyższy odnośnik (link) może znacząco wydłużyć czas reakcji.
--
Z poważaniem,
Zespół Allegro "
a cały ten mail to pokłosie bodajże 3 wiadomości jakie wysłałem do trzech różnych sprzedawców gdzie:
- pierwszemu zasugerowałem by zienił opis przedmiotu bo ten model który sprzedawał ma inne parametry od opisanych
- drugiemu zasugerowałem by puknął sie w głowę z ceną, bo w tej to nikt nie kupi
- trzeciemu natomiast zwróciłem uwage ponieważ znajomy kupił u niego pirackiego carta na GBA, który z racji swojej konstrukcji nie trzyma sejwów i prosił mnie o interwencje bo sprzedawca jemu nie odpowiada i zlewa go ciepłym moczem...
na którego stawiacie? który pięknie na mnie doniósł, przy okazji dodając coś od siebie?
gep/lamers^dial