ostatni nabytek :
zawsze mi slina leciala na ten komputer , pamietam na grzybowskiej ( gieldzie ) gosc ktory sprzedawal soft MSX posiadal ten model komputera
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Bałagan » MSX 2 HB 700 Sony
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ostatni nabytek :
zawsze mi slina leciala na ten komputer , pamietam na grzybowskiej ( gieldzie ) gosc ktory sprzedawal soft MSX posiadal ten model komputera
Tru, fajny komp. Jeśli będziesz chciał sprzedać to daj znać :)
kupilem na ebay NL tam mozna je dorwac w przyzwoitej cenie
Odgrzewam wątek bo mam na oku inny MSX2. Z żadnym MSX-em nie miałem nigdy do czynienia, ale jakoś zawsze mnie intrygował.
1. warto?
2. jeżeli tak to msx czy msx2? Pewnie takie rzeczy jak SymbOS lepiej pójdą ma msx2, ale ile % gier i dem z msx idzie na "dwójce"? Czy MSX2 na początek to nie będzie więcej kłopotów niż radochy?
3. czy łatwo się przenosi na dyskietki soft z archiwów internetowych?
4. żeby się nie męczyć z flopkami, czy do MSX są emulatory "typu SIO2PC" czy lepiej SIO2SD, ale nie HxC
Pytam tutaj zamiast googlować bo mam mało czasu na decyzję, może ktoś z własnego doświadczenia potrafi z dużą pewnością odpowiedzieć na wszystkie lub część powyższych?
Hi
1 . Tak warto
2. tylko MSX2 , ma ciekawy hardware i sporo softu wyszlo specjalnie w tej wersji ( duza czesc na cartridg'ach ) ,
SymbOS widzialem tylko na Turbo R ale ten model byl sprzedawany wylacznie w Japonii
( drogi , raczej przeznaczony tylko dla muzykow ... )
3. do przenosznia softu sluzy Omniflop software http://www.shlock.co.uk/Utils/OmniFlop/OmniFlop.htm
4. istnieje cos takiego : http://members.quicknet.nl/evanson/Page/MMC/start.html ale HxC to pewnie najlepsze rozwiazanie
Zanabyłem Philips NMS 8250, a ciut wcześniej SVI SPECTRAVIDEO X'PRESS. Drugi już jest i potestuję w ten weekend, pierwszy przyjdzie za jakiś tydzień.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » MSX 2 HB 700 Sony
Wygenerowano w 0.014 sekund, wykonano 54 zapytań