As: Amigę wybrałem powiem szczerze dla sceny, mieszkałem kiedyś w Rumi a tam pełno było dookoła ami-scenowców, dlatego nasiąkłem Amigą przez znajomych ( tu pozdrowienia do zaświatów dla ś.p. Marsa/Mystic u którego zobaczyłem co to naprawdę znaczy byc swaperem w wersji międzynarodowej). Giercowałem na Amidze niejako z nudów :) a że było w co grać to inna sprawa i tak jakoś zostało :) Co do dem: to rzeczywiście nie widziałem nawet mniejszej połowy, szczegołnie tych z czasów świetności OCS/ECS , ale staram sie to nadrabiać i z zapałe maniaka oglądam w wolncyh chwilach płytki z serii 17-bit Collection . Ile tam jest zajebistych, czasem zapomnianych perełek ( kuźwa jakie genialne music-dyski ze starych czasów)
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.