Hej,
Po pierwsze - witajcie wszyscy! :) Jako że, jestem na tym forum nowy, chciałem się przywitać i mam nadzieję nawiązać interesujące konwersacje :)
A teraz do rzeczy - otóż jakiś czas temu wyciągnąłem z szafy mojego Juniora (PAL-B, bodajże niemiecki) i okazało się, że z nowym telewizorem HD są drobne problemy...
O ile póki co nie mam czasu przez najbliższe miesiące przerabiać go na Composite (a mam to w planach od pewnego czasu), to jak najbardziej zadowala mnie jakość obrazu - okazało się, że procesor w TV robi kawał dobrej roboty!
Gorzej natomiast z drugim problemem - pulsowane "uderzanie" wraz z miganiem ekranu - powtarzające się ok. 3 razy na sekundę - zawsze ta sama sekwencja "kliknięć" - białe pasy na dole, białe pasy pośrodku i białe pasy u góry ekranu. Próbowałem wyłączania urządzeń, które mogły zakłócać sieć, podłączałem bezpośrednio do gniazdka, do stabilizowanego przedłużacza i dalej nic. Dodam, że używam oryginalnego zasilacza Atari, a telewizor to LCD TV. Ma ktoś jakieś pomysły?