@henryk - ta petycja to chyba żart - list do premiera z taką liczbą błędów językowych i literówek? Wstyd byłoby mi takie coś wysłać. Nieważne czy to do premiera, prezydenta itp, nieważne co to za człowiek tam siedzi, możemy go nie lubić, nie przepadać za nim, nienawidzić ale warto przynajmniej nie zachowywać się tak jak oni i pokazać, że jest się osobą, która potrafi sobą coś reprezentować.
Domyślam się, że nie Ty to pisałeś ale moim zdaniem takie coś powinno być napisane porządnie a nie w emocjach na kolanie.
@dely co do abandonware, zgadzam się z tobą, ale wiele osób i tak dalej będzie się usprawiedliwiać, dopiero wymiękają jak się ich poprosi o podanie aktu prawnego czy czegokolwiek na potwierdzenie swojej tezy to wymiękają i piszą, że jak inni tak robią to znaczy że tak jest. To samo jest z rzekomym 24h - do niedawna myślałem, że ludzi zmądrzeli i już nie piszą tych bzdur ale jednak się myliłem ponieważ napotkałem na takie miejsca z takim zapisem...
To jest po prostu usprawiedliwianie się i uspokajanie swojego sumienia.
Co do tego okradania co napisał conrad to tak producenci twierdzą. Chcą nas po prostu ograniczyć - oprogramowanie rządzi się innymi prawami, mamy oem, mamy licencje czasowe itp. Producenci gier/programów i innego softu bardzo lubią cyfrową dystrybucje ponieważ ograniczają w tej sposób obrót używkami.
Coś takiego chyba na PS3 wprowadzili, że trzeba jakieś klucze aktywacyjne kupować czy coś gdy mamy tytuł używany - nie mam PS3 i jedynie znajomy mi to tłumaczył na zasadzie BF3 ale teraz to już nie pamiętam dokładnie.
Pewnie każdy by chciał ograniczyć obrót używkami nie tylko oprogramowania ale i innych rzeczy.
Narazie na temat ACTA krąży dużo informacji w mediach itp, robią sobie już z tego żarty i większość (zdecydowana) nie widziała ani jednej strony ACTA a się wypowiada jakby znali ją na pamięć, oczywiście nie zmienia to faktu, że jest to doskonała rzecz do tworzenia wszelakiej maści nadużyć, ze strony producentów.
Ja mam swój egzemplarz ACTA i trzymam oraz analizuje go sobie w jedynym miejscu do którego się nadaje - w wc.
Co do megaupload, filesonic itp jeżeli ktoś uważał, że to nie warez to nie wiem w jakim on świecie żyje.