1

Czy ktos z forumowiczow probowal odpalac ta gre. ona niby jest jakos zabezpieczona zainstalowalem na dysku i cudem jakos mi sie udalo odpalic, wczoraj caly czas pytal mi sie o jakas sekwencje.Moze ktos to ma opisane i najwazniejsze ta gre mozna odpalic w trybie 060 i chodzi normalnie.

Pozdrawiam
Kroll

Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE

2

Mi się odpala do monetu próby zagrania a później ..... zwiecha..
Demo tej gry działa dobrze.
Odpaliłeś tą wersje *.msa?

3 Ostatnio edytowany przez Kroll (2012-01-20 21:54:38)

tak odpalilem to z plikow msa
Masz programik Jaymsa jest potrzebny kopiujesz na  dyskietkii a potem instalujesz na HDD ?

Pozdro
Kroll

Falcon CT63, CTPCI + Radeon 9250, napęd MO Fujitsu 230 MB oraz naped Syquest 230 MB, Nagrywarka Yamaha CDRW 2100, Napęd DVD-ROM, Netusbee, Skaner EPSON GT8000/Falcon 030, Ram 14 MB, karta CF 16 GB/Hades 060, CD-ROM, Nagrywarka Yamaha CDR, karta sieciowa, napęd Syquest 44 MB/Atari TT 030; 10 MB ST-Ramu, 64 MB TT-Ramu, Zewnętrzny naped CD-ROM, napęd MO Fujitsu 230 MB, karta graficzna MEGA Vision 300 Netusbee/Atari Jaguar + Skunkboard, Atari 65 XE + SIDE

4

tak, mam ten programik, ale słabo z dyskietkami 3,5 :(

5

AS: Wyslalem CI na priv

Pozdrawiam
Kroll

6 Ostatnio edytowany przez AS... (2012-01-20 23:01:50)

dzienx!!
jutro sprawdzę czy się udało.

Swoją drogą te 5gier które powstało na Falcona to prawie nic nie działa, a oryginałów nie da się kupić...

Piter "stary lamer", ma crown of cration 3d, ale milczy...co się z nim zrobiło...
Kroll ultimatearena chciała od Ciebie kody które byś miał jak byś miał oryginał, ale oryginału nie da się kupić :(

jeszcze raz dzięki, chyba tylko Ty ja i jury bawimy się Falconami w tym kraju...
Reszta milczy nawet Sqard który ma kolekcję Falconufffff

7 Ostatnio edytowany przez Kroll (2012-01-20 23:12:55)

AS... napisał/a:

dzienx!!
jutro sprawdzę czy się udało.

Swoją drogą te 5gier które powstało na Falcona to prawie nic nie działa, a oryginałów nie da się kupić...

Piter "stary lamer", ma crown of cration 3d, ale milczy...co się z nim zrobiło...
Kroll ultimatearena chciała od Ciebie kody które byś miał jak byś miał oryginał, ale oryginału nie da się kupić :(

Co do tych kodow czy sekwencji to sam juz nie wiem w tej chwili odpalilem ta gre i dziala juz wszystko tak jak nalezy naprawde nie wiem co i jak czyzby wlozenie joystcka do drugiego portu rozwiazalo sprawe cos takiego pisze w instrukcji

AS... napisał/a:

jeszcze raz dzięki, chyba tylko Ty ja i jury bawimy się Falconami w tym kraju...

Mam nadzije ze niedlugo dolaczy Gustaw, jestem z nim w ciaglym kontakcie

Pozdrawiam
Kroll

8 Ostatnio edytowany przez gustaw (2012-01-21 12:11:01)

Jeszcze ktoś z Poznana się bawi Falconem ale ksywki nie pamiętam SV2011 miałem podesłać mu właśnie Ultimate Arena na Falcona... No i zapomniałeś o Yerzu.. ;)

2xAtari Jaguar + 1xJaguar CD + BJL, SkunkBoard rev.3, SkunkBoard SillyVenture Edition. , 16CD + 22cart
Atari Falcon 030/14MB + CT63/256MB + SuperVidel + SVEthLANa + CF16GB + DVD HP SCSI

9 Ostatnio edytowany przez jury (2012-01-21 14:38:55)

bart?
A co do Yerz'a to on się bawi takim prawie nie Falconem, bo czymże jest Falcon bez conajmniej CT6x :D :D :D

A Ty, jaką historyjkę sobie opowiadałeś podczas wczorajszego podcierania ... tylniej części siadającej?

10

Witajcie,

bawi się, bawi, ale ostatnio mnie Jaguar wciągnął (gierek do przetestowania jest jakieś 10 razy więcej), wiec Falcon trochę w odstawkę poszedł.

Ja chętnie to Ultimate Arena działające z HDD przyjmę i przetestuję, jak mówiłem na SV2011 - do tej pory bawiłem się wersją na STE i też jest niezła.

Moim zdaniem z grami na Flacona nie jest tak źle jak pisze AS - pamiętajcie, że pisane były pod M60030 i pod nim działają (inna sprawa to ich jakość i ilość).

Jedna ciekawa sprawa - Downfall pod Falcona jest dużo ciekawszy (lepszy dźwięk, wiele różnych wersji tła, różne wersje gry) niż oryginał na Jaga. A na dodatek znacznie łatwiejszy

Atari Falcon + CT63; Atari 1040 STE 4 MB RAM; Atari Jaguar

11 Ostatnio edytowany przez jury (2012-01-21 17:44:42)

bart napisał/a:

ale ostatnio mnie Jaguar wciągnął (gierek do przetestowania jest jakieś 10 razy więcej)

Nie uwierzę dopóki nie zobaczę listy :P To by znaczyło że na Jaguara jest niemało ponad 1000 gier :P To kłamstwa i pomówienia :)

bart napisał/a:

Jedna ciekawa sprawa - Downfall pod Falcona jest dużo ciekawszy (lepszy dźwięk, wiele różnych wersji tła, różne wersje gry) niż oryginał na Jaga. A na dodatek znacznie łatwiejszy

A co do Downfall'a na Falcona to niedługo będzie nowa wersja :) Będzie tryb ( jak to jeden z programistów nazwał ) Moonwalk, czyli ludek się nigdy nie zatrzymuje. Podobno ten tryb wyszedł niechcąco jako bug, ale chcą go dodać jako opcja w nowej wersji :) I jeśli chodzi o trudność, to w tym trybie nie jest łatwo :)

bart napisał/a:

Moim zdaniem z grami na Flacona nie jest tak źle jak pisze AS - pamiętajcie, że pisane były pod M60030 i pod nim działają (inna sprawa to ich jakość i ilość).

Dla mnie mało trafiony argument z tym 030 :P Na A1200 gry były pisane pod 020 i było ich fantastylion razy więcej. Choć co prawda prawdziwą moc gier można na tym sprzęcie doświadczyć z choćby małą dopałką.

A Ty, jaką historyjkę sobie opowiadałeś podczas wczorajszego podcierania ... tylniej części siadającej?

12 Ostatnio edytowany przez gustaw (2012-01-21 18:26:34)

no tak Downfall na Falconie zajmuje jako archiwum 76MB wersja na Jaga była pisana że działa pod BJL w całości ładuje się do pamięci konsoli czyli 2MB tak samo Superfly DX :P
skunkboard w drodze :P

Bart to co mam Ci podesłać Ultimate Arena na Falcon-a?

2xAtari Jaguar + 1xJaguar CD + BJL, SkunkBoard rev.3, SkunkBoard SillyVenture Edition. , 16CD + 22cart
Atari Falcon 030/14MB + CT63/256MB + SuperVidel + SVEthLANa + CF16GB + DVD HP SCSI

13

jury napisał/a:

A co do Downfall'a na Falcona to niedługo będzie nowa wersja :) Będzie tryb ( jak to jeden z programistów nazwał ) Moonwalk, czyli ludek się nigdy nie zatrzymuje. Podobno ten tryb wyszedł niechcąco jako bug, ale chcą go dodać jako opcja w nowej wersji :) I jeśli chodzi o trudność, to w tym trybie nie jest łatwo :)

A skad masz takie wiesci to by bylo swietnie bo ostatnio ta gierka tez mnie wciagnela zwlaszcza jak ma jagpada przegladam i uruchamiam gry ktore go wykorzystuja

Pozdrawiam
Kroll

14 Ostatnio edytowany przez sqward (2012-01-21 22:10:12)

AS... napisał/a:

Ja się wypowiadam w tematach, które mnie interesują. Do gier "vintage" nie mam żadnego sentymentu, uważam, że większość gier to gnioty i strata czasu. Wolę pograć na wypasionym pececie albo konsoli :)

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

15

I właśnie zastanawiam się po Hu** mi Falcon...
Gier nie ma, dem nie ma ...

16

Bo falcon to fajna maszyna do pisania dem i gier. Nie dla lamerów jak jakaś amiga :P

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

17

AS: A jak tam Ultimate Arena, probowales odpalac to co CI wczoraj podeslalem

Pozdrawiam
Kroll

18 Ostatnio edytowany przez AS... (2012-01-22 00:23:06)

tak i qpa!

sqward napisał/a:

Bo falcon to fajna maszyna do pisania dem i gier. Nie dla lamerów jak jakaś amiga :P

To pokasz Panie te dema :P nA 060 to Twojego nie widziałem ani jednego..
p.s.

amiga 060 wala się w piwnicy..

19

sqward napisał/a:

To pokasz Panie te dema :P nA 060 to Twojego nie widziałem ani jednego..
p.s.

amiga 060 wala się w piwnicy..

20

AS... napisał/a:

tak i qpa!

A co sie dzieje bo u mie sie odpala nawet w 060,  wylacz Cache

Pozdrawiam
Kroll

21

AS: co jak co, ale demek na Falconie jest rzeczywiście wiele, zwłaszcza z lat 93 - 97.
jury: fakt, przesadziłem z proporcją :-), Jaguar też nie był hojnie obdarzony ilością softu, ale jednak ilość ukończonych i wydanych ciekawych projektów znacznie wyższa niż na Falcona; gdyby dali radę ludzie z Reboot przekonwertować na Falcona SFDX - to byłby wypas!
gustaw: jak możesz, podeślij mi proszę Ultimate Arena, dzisiaj przetestuję; gratuluję zakupu Skunkboarda - ja jestem w 100% zadowolony; 2x 4mb Flash + opcja ładowania bezpośrednio do pamięci Jaga - praktyczne chodzą wszystkie ROM`y jakie przetestowałem

Atari Falcon + CT63; Atari 1040 STE 4 MB RAM; Atari Jaguar

22

Bart załóż wątek co udało Ci się odpalić na skunkboardzie będziemy testować :P

a co się tyczy Ultimate Arena ta wersja chodzi testował ją Kroll
http://christophe.bray.free.fr/informat … te%20Arena

23

AS... napisał/a:

I właśnie zastanawiam się po Hu** mi Falcon...
Gier nie ma, dem nie ma ...

No musisz zacząć  robić ;P

=========================================
[www] https://nokturnal.pl
[ 16/32 bit Atari development wiki] https://bus-error.nokturnal.pl