Zmontowałem sobie Karinke.
Trochę musiałem jeszcze posiedzieć przy tej płytce zaxona żeby ruszyła ale jest już git :-)
Fotka: ;-)
Ogólnie działa. Podłączyłem zwykły napęd 1,44 zaślepiłem dyskietkę jak w ST i po sformatowaniu na 360 lub 720 ładnie ją czyta.
Ale... musiałem z D1 (sio2sd) odpalić mydosa i Toms Navigatora .... zworka w Karince ustawiona na D2 i stamtąd czyta.
Chyba że zworki źle ustawione ? Jak macie u siebie ? Przy napędzie PCtowym
Mam problem z zabootowaniem tego dziwoląga z D1... jakiego bootstrapa, initializera itp... użyć ? Próbowałem kilku ale po odpaleniu kompa nic sie nei dzieje ;/ ...chyab że coś jest gdzieś skopane ? Jakieś pomysły ?
Tak więc narazie moge czytac z karinki tylko z mysdosa....
Testuje to na 130XE... mojego XEGS'a nie lubi :-)
Sparty podłączyć tez nie moge ... bo niemam przejściówki z cart+eci...
W załączniku przesyłam trzy wsady z epromem dla wersji WD1772 (dwa od Zaxona)(mógłby jakiś znawca sprawdzić czym się różnią ? )
Sprawdzałem na każdym i działa tak samo.
Całość testowałem na WD1770 i WD1772 i chodzi na obydwu. (trzeba tylko wgrać odpowiedni soft do epromki)
No to tyle czekam na pomoc ;-)
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.