26

pewnie już się obraził

27 Ostatnio edytowany przez zaxon (2012-01-10 19:12:01)

Hmm, no to po kolei:
Sprawdz zlacze carta w atarce, warto je wyczyscic bo tak szczerze to troche dziwne zeby 2 sztuki SIDE nie dzialaly prawidlowo.

Jesli masz sio2pc sflashuj oba Side i zobacz wtedy co bedzie sie dzialo. Tak czy inaczej albo powinien wlaczac sie Side Loader albo sparta a nie self test.

Jesli dalej beda problemy,masz na nie gwarancje, odeslij je do mnie , sprawdze,ewentualnie  naprawie i odesle ,koszty wysylki biore na siebie.

Acha, jeszcze jedno, z zagadkowych powodow na niektorych atarkach side swiruje gdy nie ma zalozonej dolnej blachy ekranujacej, mialem to ja, mial to NTP.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

28

I tu wielkie dzięki dla Zaxona za pomoc i błyskawiczną reakcję na moje problemy z SIDE.  Tak jak Zaxon napisał, cuda z SIDE działy mi się na Atari, które nie miało założonej dolnej blachy ekranującej. Do łba by mi nie przyszło...

29

U mnie też był problem na prototypowej wersji SIDE (tylko taką mam). W końcu Candle zrobił mały update rdzenia CPLD zatrzaskujący pewne sygnały i problem zniknął.

pomidor

30

to jak reklamować?

wyjąłęm moją bielutką zafoliowaną 130XE, podłączyłem oba niby działają...

ale jeden bubel w SIDE jest taki, że otwór jest źle wycięty i przełącznik zatrzymuje się w połowie...

reklamować?

31

No to skoro dzialaja oba na innej atarce to problem chyba jest z Atarka a nie SIDE ?

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

32

Albo z samym bezrobotnym :P
Co udodnia nam zawsze i przy każdej okazji!

33

a czy to prawda o czym pisze jelonek? nie da się odpalić fdiska na 65XE? gdzie jest strona domowa SIDE gdzie można znaleźć opisy jak to wszystko skonfigurować do pracy?

34

Tak to prawda nie da się bo potrzeba więcej pamięci i nie dotyczy to tylko 65XE z tego co wyczytałem a tych co nie mają rozszerzonej pamięci.
Chłopie, co ty chcesz konfigurować? Przeczytaj instrukcje do Sparty bo to jest konieczne a nie szukaj instrukcji do urządzenia prostego w obsłudze jak budowa cepa. Jak nie wiesz z czego cep jest zbudowany to sprawdź w wikipedii, tam jest to dobrze opisane.

35

czego mam niby szukać, po wpisaniu SIDE wikipedia same głupoty...

36

Dla ciebie lepszym źródłem wiedzy byłaby nonsensopedia.

Ja nie pisałem abyś szukał obsługi SIDE na wikipedii tylko czegoś innego.

SIDE - przecież tu nie ma żadnej filozofii.
Przełącznik przełącza między SDX a SIDE Loaderem.
Guzik resetuje urządzenie, jak uruchomisz coś z SIDE Loadera i chcesz do niego wrócić to wciskasz go i później reset na komputerze i wracasz do SIDE Loadera.
Karty obsługiwane są tak jak napisane jest w innym wątku, który już Ci podałem przy okazji innych pytań odnośnie SIDE.
Ale napisze po swojemu:
Karta ma być sformatowana na FAT32. Kupujesz karte np. 2GB Compact Flash (lub w skrócie CF).
Możesz sformatować całą na FAT32 i używać tylko SIDE Loadera lub sformatować tak by można korzystać z SDX i SIDE Loadera - czyli potworzyć partycje - jak nie wiesz jak to przeczytaj instrukcje Sparty, tam jest wszystko.
Więcej filozofii nie ma - stąd porównanie do cepa (takie narzędzie jakbyś niewiedział).

Jak już ktoś napisał - jesteś bezczelny z tymi swoimi pytaniami bo nawet szukać Ci się nie chce.

37

Faktycznie na początku wyników tego nie ma, ale zmartwię Cię, po angielsku jest:
http://www.atari8.co.uk/side/

38

Ostrooooo!

39

@bezrobotny mnie zastanawia jedno, czy ty udajesz takiego głupiego i trolujesz czy faktycznie taki jesteś.
Na Allegro sprzedajesz kartridż ze spartą a tutaj zadajesz podstawowe pytania odnośnie czegoś co sprzedajesz (konkretniej jednego z elementów). Czy to oznacza, że jak u Ciebie zakupiłbym tego carta i zacznę Ci zadawać pytanie o pomoc to nie będziesz w stanie nic powiedzieć? No trzeba przyznać profesjonalne podejście. Idź lepiej strugaj figurki do szachów z drewna - będzie mniej problemów.

Przypominasz mi gościa z pewnego innego forum co miał nicka 3 literowego zaczynającego się na e i kończącego na d. Normalnie jakbyś był jego kopią.

40 Ostatnio edytowany przez secon (2012-01-15 13:12:17)

wyzerowac licznik postów i się skończy trolowanie.

41

no przecież już się nie udzielam, ostatnio jest jakaś taka moda we wszystkim, wszycy coś tworzą, a nikt nie pisze dokumentacji - skąd niby można coś wiedzieć jak nie ma gdzie tego wyczytać?

42

Jesteś jakiś odosobniony w tym swoim problemie. Skąd? z forów do diabła ;) Np. wystarczy poczytać niektóre wątki na Atari Age, zerknąć na YT Zaxona, itp... Wystarczy chcieć coś więcej niż zawracać d...