Mam dwie CA2001 - jedną kupiłem ostatnio bez zasilacza, ta jest czysta i ma "krótki" sterownik.
Druga ma "długi" sterownik i Toms Turbo plus przełącznik na oryginalny ROM. Niestety jakoś dawno temu "przypadkiem" rozregulowałem głowicę i pomimo tego, że na słuch prawie mi się udało wtedy ją dostroić, to teraz nie czyta dyskietek innych niż w SD, a chciałbym przegrać swoje zbiory na PC. I w sumie dlatego kupiłem tę drugą, która większość dyskietek czyta.
Wymyśliłem, że (ze względu na Turbo - czas kopiowania dyskietek) dołożyłbym do tej elektroniki z turbo napęd od tej "nowej" stacji. Tyle, że są one trochę różne.
Czy można to zrobić bezboleśnie? <-- To jest główne pytanie.
Czy raczej sobie darować i dołożyć do tej nowej Tygrysa (stąd moje pytania via PM do niektórych z Was, chociaż przyznaję, pomyliłem również nicki)?
A przy okazji, czy któryś z Was podjąłby się ustawienia tej głowicy - według pewnie tego opisu http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopic.php?id=6446 - bo nie mam dostępu do oscyloskopu, itd.?
Przy okazji: mam zeskanowaną instrukcję do Toms Turbo Drive - czy gdzieś to zamieścić?
Instrukcji samodzielnego montażu TTD nie znalazłem i chyba już się to nie uda.
To jeszcze dwa pytania przy okazji:
Czy jest jakiś kopier całodyskowy, który by pracował w Synchromeshu z zaprogramowaną CA?
I czy APE albo AspeQT pracuje w US i/lub Synchromeshu albo Turbo?