Dalem do balaganu bo .... jakos tak.
Panowie (i Panie), jakie TV LCD uzywacie z Atarynkami ?
Wiem ze czesc ludzi uzywa LG M227WD i zlacza S-Video ale ten model nie jest juz w sprzedazy, a jego nastepcy nie maja wejscie S-Video.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » Jakie LCD TV uzywacie
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dalem do balaganu bo .... jakos tak.
Panowie (i Panie), jakie TV LCD uzywacie z Atarynkami ?
Wiem ze czesc ludzi uzywa LG M227WD i zlacza S-Video ale ten model nie jest juz w sprzedazy, a jego nastepcy nie maja wejscie S-Video.
używałem do nie dawna takiego asus-a:
ASUS 22T1E 22
Ale muszę zmienić domowy duży tv lcd na coś nowszego i
podpinam się pod pytanie bo szukam tv '32 bądź '42 ale ze złączem s-video i naprawdę ciężko taki znaleźć :(
Wlasnie w tym problem ze malo telewizorow teraz ma zlacze S-Video.
BTW. Czy posty z czesci Balagan nie pokazuja sie na glownej stronie AA ?
Ja korzystam Funai LT 6 M 32 BB i sprawuje się nieźle, niestety nie ma MPEG4 także jego dni są policzone :(
mam Samsung TV LCD 19 + komputer secam & interface video RGB made in Simius + kabel scart RGB = obraz zyleta !!!
A jakiś tv- lcd (led?!) '32-42 ktoś poleci z s-video??
32-42 do atarynki ??? to tetris ...
Tylko przy takim rozmiarze docenisz ten szlachetny szlif pixeli... A na serio - podłączyłem atarkę pod 42 LCD HD i nie jest źle - o ile nie siedzisz metr od ekranu
no , pozostaje tylko odpalic Samantha Fox Strip Poker ;)
32-42 do atarynki ??? to tetris ...
Muszę kupić większy tv lcd, raz na jakiś czas podłączę pod niego atarkę, tylko chcę aby było pod co podłączyć :)
Synek dobił mojego 5letniego tv lcd samsung-a '32, więc pomógł mi w tym momencie wejść w świat led :P
AS ...
no , ale zawsze mozesz znalesc jakis uzywany " vintage LCD z epoki dinozalrow " do atari 8 bit
Bit,
Mój tv lcd który stoi w salonie miał wypadek, więc chcę go zmienić, ale od razu aby działał z atarką, więc musi mieć s-video.
Mam małego tv asus-a '22 który ma s-video i działa pięknie z atarką ..
jakie TV LCD uzywacie z Atarynkami ?
Sporadycznie używam do ST takiego czegoś: "Denver 7" WIDE TFT LCD COLOR TV".
Taaaaki mały. Na wyjazdy może być, czy coś.
Ujdzie.
Telewizor FUNAI 19" LCD LH850-M19
po scarcie ATARI ste
po S-video ATARI xl/xe
No ja szukam takiego w przedziale wielkosci od 19"-22" najlepiej z S-Video. Jak nie znajde to chyba skoncze na jakims LCD z zlaczem SCART lub najlepiej dwoma. Taki np jak ten LG M227WDP
@YERZMYEY: Ja ostantio uzywalem mojej ramki LCD jako monitora do Atarynki.
LG flatron m1721A, niezawodny i da sie podlaczyc wszystko od zx 81 zaczynajac a konczac na pc.
Ja używam Samsunga 711MP. Działa doskonale z Atari ST(e). Z 8 bitowym Atari podobno też działa dobrze. Co prawda te monitory nie są już produkowane, ale od czasu do czasu pojawiają się na allegro i innych serwisach. Mnie się udało go kupić za 150 zł :)
Ja korzystam Funai LT 6 M 32 BB i sprawuje się nieźle, niestety nie ma MPEG4 także jego dni są policzone :(
Eee tam :) Wystarczy dokupić dekoder i dalej będziesz mógł korzystać z tego telewizora.
@marcin1040stfm - kolejne pudełko przy TV... ehh... mam i tak chrapkę na coś większego.
LG M1717A - wlasciwie to samo co Zaxona.
Wiekszosc TV ktorych uzywacie juz nie ma juz na rynku (nawet na ebay'u).
Zastanawiam sie czy po zlaczu EuroScart tez da sie uzyskac zadowalajacy obraz.
No pewnie, w końcu w EuroScart także jest S-video, kwestia odpowiedniego kabelka.
Monsoft, Duddie takie robi.
Ciekawe czy cos jest magicznego w takim kablu (jakas elektronika) czy to zwykle polaczenie z wyjscia monitorowego malej atarynki do Scart.
No pewnie, w końcu w EuroScart także jest S-video, kwestia odpowiedniego kabelka.
I niezgodnego ze standardem sprzętu - bo tylko w takim na peritelu masz Y/C (czy dajmy na to różnicowy).
Większość obecnie produkowanych TV i monitorów z wejściem Scart nie wspiera s-video niestety.... Uznano, że S-video nikomu jest niepotrzebne w dobie HDMI, więc nikt sobie tym nie zawraca głowy.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » Jakie LCD TV uzywacie
Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 65 zapytań